GÖRÜNTÜLÜ

Şengal’de görkemli tören: Zafer yılı olacak

Şengal'de katliamın ve YBŞ'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan YBŞ Genel Komutanı Mazlum Şengal, "Katliamın ikinci yılı tüm Êzîdî halkının zafer ve özerk yönetimini gerçekleştirme yılı olacaktır" dedi.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) Şengal Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle Şengal’in Xanesor köyünde askeri bir tören düzenledi. Törene 350 savaşçının yanı sıra YBŞ/YJŞ Genel komutanları Mazlum Şengal, Raperin Engizek ve yine birçok YBŞ/YJŞ komutanı katıldı. 

Törene katılanlara yönelik bir konuşma yapan YBŞ Genel Komutanı Mazlum Şengal, katliamda yaşamını yitirenleri anarak şunları söyledi: 

“3 Ağustos 2014 tarihinde halkımıza yönelik DAİŞ çeteleri tarafından bir katliam gerçekleşti. Bu katliam sadece fiziki katliam değildi, kültürel, inançsal ve tarihi bir katliamdı da. Bu katliam ile birlikte sömürgeci-emperyalist güçler ve DAİŞ bir halkı tarihten kaldırmak istiyordu. Bunun için bu insanlık düşmanı DAİŞ çetelerine destek verenleri de biz iyi tanıyoruz. Bunun için biz katliamdan ders çıkardık. Kendi öz savunmamızı oluşturmadığımızdan, kendi irademizi ortaya çıkarmadığımızdan dolayı bu katliam halkımıza yönelik gelişti. Bunun için bizler bu katliamdan büyük dersler çıkardık. Bundan sonra kendimize siyasetsiz, ideolojisiz, öz savunmasız bir yaşamı kabul etmeyeceğimizi söylüyoruz."

‘KATLİAMDA ROL OYNAYANLAR YANLIŞ HESAPLAR YAPMASIN”

Ayrıca YBŞ’nin ikinci kuruluş yıl dönümünde olduklarına işaret eden Şengal, şunları ifade etti:

"YBŞ katliam günü kendini örgütleyerek, irade oluşturarak, fedai bir güç oluşturarak eylemlerin içerisine girip halkımızı savundu. Katliamın ilk gününden bugüne kadar Şengal Dağı'nda, Şengal kent merkezinde ve etrafındaki köylerin özgürleştirilmesinde aktif rol oynayarak, çetelerin kale olarak bulundukları yerleri özgürleştirdi. Ortaya çıkan bu güç Ezidxan’ın savunma gücüdür. Ve tüm Êzîdî halkınındır. Sadece Şengal’de yaşayan halkımızın değil Şengal dışında yaşayan halkımızın da savunmasını yapan bir güçtür. Bir daha bu halkın tarihini düzeltmek, tarihi yeniden yaşatmak, halkımızı onurluca ve iradesi ile yaşatmak ve Önder Apo’nun felsefesini ve ideolojisini yaşatmak bizim birinci amacımızdır. Hatta bu topraklarda çeteler ve sömürgeci güçler varlık gösterene kadar YBŞ, bu güçlerle mücadele edecektir. Halkımız iyi bilsin ki bu katliamda rol oynayan güçleri YBŞ, iyi tanıyor. Ve bu güçlere şunu diyoruz; artık bu halk üzerinde yanlış hesaplar yapmasınlar. Çünkü halkımız da eskisi gibi değildir. Bunun yanında kimse bu halkı eskisi gibi de artık yönetemez.”

'BU YIL HALKIMIZIN ZAFER YILI OLACAKTIR'

DAİŞ çetelerine karşı büyük başarılar elde etmek için ortak komutanlığın aciliyetine vurgu yapan YBŞ Genel Komutanı Mazlum Şengal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu çete ve sömürgeci güçlerle mücadele etmek için ancak ortak komutanlığı oluşturmalıyız. Ortak komutanlığın dışında hiçbir güç burada başarı elde edemez. YBŞ, şeref ve onurun olduğu yerdir. Bireysel çıkarların olduğu yer değildir, bir aileye ve aşirete ait değildir. YBŞ, Êzîdî halkına, Ezidxan’a ait bir öz savunma gücüdür. Bu ruh ile kendi halkını, topraklarını ve Kürdistan'ı savunan bir güçtür. Bu görev her YBŞ’li arkadaşımız için fedaice yerine getirilmesi gereken bir görevdir. Bu çerçevede fedakarca kendi halkının geleceğini belirleme, stratejik ve taktikte kendini geliştirmek ve güçlendirmek her YBŞ savaşçısının esas alması gereken bir durumdur. Bunun için her YBŞ’li savaşçılar Brüsk, Newrez, Kawa, Şengal, Berivan gibi kendini bu mücadeleye katmalıdır. Ancak bu çerçevede başarıyı geliştirip zafere ulaşabiliriz. Ancak bu çerçevede katliamın ikinci yılı zafer yılımız ve tüm Şengal’in özgürlük yılı olacaktır. Bu yıl halkımızın zafer ve özerk yönetiminin gerçekleşme yılı olacaktır.  Bu çerçevede tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.”
 

...