Şengal Soykırımı kınandı, Öcalan'a özgürlük istendi

Avrupa'nın çeşitli kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için eylemler sürerken, Şengal Soykırımı ve Qamişlo Katliamı da kınandı.

AACHEN
Almanya'nın Aachen kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için ve Şengal Soykırımı ile Qamişlo Katliamı'na karşı eylem düzenlendi.
Kürt Halk Evi, Deniz Fırat Kadın Meclisi ve Genel Meclisi öncülüğündeki eylem için Elisenbrunnen'da bir araya gelindi. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan Kürdistanlılar, "Kürtleri 6 metrekarede tutamazsınız", "DAİŞ'i durdurun" yazılı pankartları ve Öcalan'ın posterleri ile  YPG/YPJ bayraklarını taşıdı. 
Eylemde, Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için CPT ile Uluslararası Af Örgütü'ne gönderilmek üzere imza toplandı. 

BIELEFELD
Almanya'nın Bielefeld kentinde, Şengal Soykırımı'nın 2. yıl dönümü dolayısıyla Êzidî Kadın Meclisi ve Demokratik Toplum Merkezi öncülüğünde eylem düzenlendi. İstasyon Meydanı'ndaki eylemde mumlar yakıldı, siyah bezin üzerine güller konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.

ROTTERDAM
Hollanda'nın Rotterdam kentinde de Şengal Soykırımı vesilesiyle bir dakikalık 'sessiz eylem' yapıldı ve DAİŞ'in kaçırdığı kadınların yaşadıklarını anlatan bir gösteri sunuldu.
Eylemde aynı zamanda bildiriler dağıtıldı ve konuşmalar yapıldı. Bildiride, Êzidîlere dönük fermanlat anlatıldı. 
Eylem, slogan ve zılgıtlar eşliğinde sonlandırıldı.
 

...