Siirt’te operasyona çıkan askerlere eylem

HPG BİM, Türk ordusunun Siirt’in Garısa alanına düzenlediği saldırı ardından sabah saatlerinde operasyona çıkan askerlerin HPG gerillaları tarafından takibe alınarak etkili vurulduğunu belirtti.

Gerçekleştirilen pusu eyleminde 2 askerin öldüğü, 4 askerin de yaralandığını kaydeden HPG BİM, eski Eruh civarındaki arazide bulunan operasyon koluna yönelik de eylem düzenlendiğini ve 5 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Türk ordusunun Amed’in Apê Musa alanında başlattığı operasyonun 2 Ağustos günü 10 bin askerin katılımıyla genişletildiğini vurgularken, Türk askerlerinin alanda bilinçli bir şekilde yangın çıkarttığını da kaydetti.

HPG BİM açıklamasında şunları kaydetti: “7 Ağustos günü gece saat 02.00'de Siirt'e bağlı Garısa alanını yönelik TC ordusu tarafından kapsamlı bir saldırı düzenlenmiştir. 6 saat boyunca obüs, havan ve kobralar ile birçok yer vurulurken, sabah saatlerinde askerler Dırêjka, Eski Eruh ve Ebubekira mıntıkalarına yönelik operasyonel harekat geliştirmiştir. Dırêjka alanında operasyona çıkan askerler gerillalarımız tarafından takibe alınmış ve pusuya düşürülerek etkili vurulmuştur. Gerçekleşen pusu eyleminde 2 asker ölürken 4 askerde yaralanmıştır.

OPERASYONDAKİ ASKERLERE PUSU

Eski Eruh civarındaki arazide bulunan operasyon kolu da gerillalarımız tarafından denetime alınmış etkili vurulmuştur. Gerçekleşen vuruşlar sonucunda net 5 asker ölmüştür. Eylem ardından savaş uçakları ve kobra helikopterler alanı yoğun bombalarken, obüs ve tanklarla da yoğun top atışı yapılmıştır. Bu alandaki operasyonlar sonrası bir birimimizle bağlantımız sağlanamamıştır.

SAVUR’DA KARAKOLA MALZEME TAŞIYAN BİR ARAÇ YAKILDI

8 Ağustos günü saat 11.00 ile 12.30 arası Mardin'in Savur (Stewrê) ilçesine bağlı Qırdilek ve Ewêna köyleri arasındaki yol güçlerimiz tarafından denetime alınarak kimlik kontrolü yapılmıştır. Burada karakola malzeme taşıyan bir araç yakılmıştır.

DERSİM VE BİTLİS’TE SUİKAST EYLEMİ

8 Ağustos günü saat 07.30'da YJA Star güçlerimiz Dersim merkeze bağlı 4. Komando Tugayı'nda bulunan askerlere yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür.

8 Ağustos günü saat 19.00'da güçlerimiz Bitlis'e bağlı Hêrwız karakolundaki askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür.

TÜRK ORDUSU AMED’DE ARAZİYİ ATEŞE VERDİ

6 Ağustos günü saat 18.45'te güçlerimiz Amed'in Kulp ilçesine bağlı Herta köyü yakınlarında pusu atan kontraları denetimlerine alarak eylem gerçekleştirmiş ve 3 kontra yaralanmıştır. Daha sonra alana takviye olarak gelen düşman gücü çevre alanları rastgele taramış ve Şahırnok, Piyak, Şêx Buba köylerinin arazilerinde yangın çıkmıştır.

9 Ağustos günü (bugün) Kulp'a bağlı Piyak, Tuye, Eskar, Ağaçköy köyleri ile Farqin ve Hazro'ya bağlı bazı köylerde düşman sokağa çıkma yasağı ilan etmiştir.

1 Ağustos günü TC ordusu Apê Musa alanında bir operasyon başlattı. Bu operasyon 2 Ağustos günü yaklaşık 10.000 askerin katılımıyla genişletildi. Bu operasyon 3 ve 4 Ağustos'ta Büyük Taşlık, Cımsak, Küçük Taşlık, Şelê, Ziyaret, Qılê Boğa, Kelê ve Mehmê alanlarında devam etmiştir. Arazide askerlerce bilinçli çıkartılan yangın sonucu birçok yer yanmıştır.

DEVRİYE ARACINA PUSU

4 Ağustos günü Amed-Elazığ yolunda Üçkuyu yolu üzerinde Doblo tipi bir aracın devriye atarken gerillalarımız tarafından vurulmuştur. Özel savaş medyası 3 yaralıdan söz etmiştir. Buradaki ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

GERİLLA KİMLİK BİLGİSİNDE DÜZELTME

5 Ağustos günü güçlerimiz Hakkari'nin Şemzinan alanına bağlı Geniş Tepesi, Masiro Boğazı Tepesi ve Garê alayına karşı kapsamlı bir eylemlerde şehit düşen arkadaşlarımızı dün açıklamıştık. Kimlik bilgilerini açıkladığımız Fırat Colemerg (Eyüp Yaya) adlı gerillamız görevi başında bulunmaktadır. Yaşanan bu yanlışlıktan ötürü gerilla ailemizden ve halkımızdan özür dileriz. Şehit düşen arkadaşımızın ise sicil bilgileri ise şöyledir:

Kod Adı: Fırat Dicle

Adı Soyadı: Sadrettin Kaya

Doğum Yeri: Erzurum

Anne - Baba Adı: Gülizar – Sabri

Şahadet Tarihi ve Yeri: 5 Ağustos 2016 / Hakkari”-

...