Silopi'de katledilen 2 yaşındaki Şalk son yolculuğuna uğurlandı

Silopi'de mahallelerin bombalanması sonucu yaşamını yitiren 2 yaşındaki Esra şalk isimli bebek, dün gece toprağa verildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde gündüzleri de kapsayacak şekilde ilan edilen “Sokağa çıkma yasağı” ile birlikte Saray çetelerinin evleri tanklarla bombalaması sonucu ortaya ağır yaralanan ve kaldırıldığı Batman Özel Dünya Hastanesi'nde yaşamını yitiren 2 yaşındaki Esra Şalk, dün gece Silopi Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Şalk'ın cenaze törenine ailesinden başkasının katılmasına devlet güçleri tarafından izin verilmedi.

Başak ile Barbaros mahallelerine yönelik gerçekleştirilen saldırılarda yaşamını yitiren 45 yaşındaki Behiye Erener, 70 yaşındaki Zülfiye Şalk ile aynı aileden İsa, Ahmet, Muhyettin ve Saadettin Tonguç ile 14 yaşındaki Rahime Sanır'ın cenazeleri de dün akşam saatlerinde Urfa'ya otopsi için gönderilmişti. Urfa'ya gönderilen 7 cenazenin bugün Silopi'ye getirilerek, Asri Mezarlık'ta son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

Yine 4 günlük süre içerisinde yaşamını yitirdiği ve isimleri belirlenemeyen 3 cenazenin de Mardin Devlet Hastanesi'ne gönderildiği kaydedildi.

Gece Şehit Harun Mahallesi'nde kal krizi geçiren 75 yaşındaki Hacı Özlüsoy'un cenazesinin toprağa verilmesine izin verilmiyor.