Silopi’deki korsan defin hazırlığı!

Silopi Belediyesi'nden 2 cenaze aracı ve bir kepçeyi hazır bulundurmasını istemesi Cizre’de devlet güçleri tarafından vahşice katledilerek, Habur Sınır Kapısı’ndaki geçici ATK’de bekletilen 48 cenazenin defnedileceği şüphesini doğurdu.

Silopi Emniyet Müdürlüğü’nün Silopi Belediyesi'nden 2 cenaze aracı ve bir kepçeyi hazır bulundurmasını istemesi Cizre’de devlet güçleri tarafından vahşice katledilerek, Habur Sınır Kapısı’ndaki geçici ATK’de bekletilen 48 cenazenin defnedileceği şüphesini doğurdu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde vahşet bodrumlarında devlet güçleri tarafından katledilerek Habur Sınır Kapısı’ndaki geçici ATK’ye getirilen cenazelerden 48'inin teşhis işlemleri bitmedi. Çoğu yakılmış ve tanınmayacak halde olan cenazelerin DNA eşleştirmeleri tamamlanmazken, Silopi Emniyet Müdürlüğü tarafından Silopi Belediyesi'nden 2 cenaze aracı ile bir kepçenin hazır bulundurulmasının istenmesi, cenazelerin korsan şekilde topluca defnedileceği şüphesini doğurdu.

Daha önce teşhis edilmedikleri gerekçesiyle farklı tarihlerde Şırnak'ta 11 cenaze, Cizre'de 12 cenaze, Antep'te ise 7 cenaze korsanvari bir şekilde defnedilmişti.