Şırnak’ta 12 saattir kesintisiz çatışma yaşanıyor

Özyönetim direnişinin 25’nci gününe girdiği Şırnak’ta dün akşamdan bu yana İsmetpaşa, Cumhuriyet ile Vakıfkent mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, tüm mahallelere yönelik ise top ve obüs atışları devam ediyor.


Saray çetelerinin soykırım saldırılarının 25 gündür aralıksız bir şekilde devam ettiği Şırnak’ta, gece boyu şiddetli çatışmalar yaşandı. Dün akşam havanın kararmasıyla birlikte Cumhuriyet ile İsmetpaşa mahalleleri arasında bulunan alanda  saray çeteleri ağır silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıya, YPS/YPS-JIN üyelerinin karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar 12 saattir aralıksız devam ediyor.

Çatışmaların yaşandığı bölgede yer yer patlama sesleri duyulurken, top ve obüslerle de sabah kadar mahalleler vuruldu. Yeni, Bahçelievler ve Gazi mahallelerine girmeye çalışan Saray çeteleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında yer yer çatışmalar yaşanıyor. Çatışmaların şiddetlendiği bir başka nokta ise Vakıfkent Mahallesi oldu. Mahallede bulunan SGK binası çevresinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. 12 saattir aralıksız çatışmaların sürdüğü kentte, çatışmaların sonuçlarına ilişkin henüz net bilgi alınamazken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Gece boyu kentte ambulans hareketliliği yaşandı. Çatışma bölgesine giden ambulansların ardından 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na gittiği görüldü.

Özellikle, Dicle ve Bahçeli mahallelerine yakın konuşlandırılan tanklarla evler tek tek yıkılıyor. Bombardımanlarda bir çok evde yangın çıkarken, yangına itfaiyenin müdahale etmesine izin verilmiyor. Dün akşamdan bu yana özyönetim mahalleleri top ve obüslerle aralıksız vuruluyor.

Öte yandan askeri sevkiyatında sürdüğü kentte helikopter ve İnsansız Hava Aracı hareketliliği de devam ediyor.