Şırnak'ta AİHM'e 'AKP katliamları' başvurusu

Şırnak'taki katliamlar AİHM'e taşınıyor. Konuya ilişkin açıklamada, "AKP hükümetinin yargılanması için Şırnak halkının AİHM'e dilekçe vermesi gerekiyor" denildi.

Şırnak'ta 'sokağa çıkma yasağı' adı altında 141 gün uygulanan soykırım saldırıları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşınıyor. AKP hükümetinin yargılanması için imza kampanyası başlatan halk, HDP Kumçatı İlçe Örgütü binasında başın toplantısı yaptı. 

Toplantıya HDP Milletvekili Leyla Birlik, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Belediye Eşbaşkanı Serhat Kadırhan, Kumçatı Belde Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Demir ve Özlem Kutlu, HDP İl Eşbaşkanı Sekvan Kılınç, HDP -DBP, KJA ve MEYA-DER yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. 

Belediye Eşbaşkanı Kadırhan, 14 Mart'tan bu yana kentin abluka altına alındığını ve 141 gündür yıkım, talan ve bombalamaya uğradığını söyledi.

'BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMA ZAMANI'

TSK tarafından 4 Haziran'da yapılan "operasyon bitti" açıklamasına rağmen 'yasağın' kaldırılmadığına dikkati çeken Kadırhan, ablukanın derhal kaldırılmasını istedi. Yapılan tüm girişimlere rağmen hükümet ve hükümetin yerel temsilcileri tarafından muhatap alınmadıklarını ifade eden Kadırhan, şunları kaydetti: "Şimdi birbirimize sahip çıkma zamanıdır. Yasağın kalkması ve AKP hükümetinin yargılanması için Şırnak halkının AİHM'e dilekçe vermesi gerekiyor. Hükümetin bu konuda uyarılmasını, yasağın kaldırılmasının ve yıkımın sona ermesini talep edeceğiz."