Şırnak'ta direniş 27. gününde sürüyor

Şırnak’ta gece boyu özyönetim mahallelerine girmeye çalışan Saray çeteleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde yoğun çatışmalar yaşandı. Kente yönelik bombardıman ise sürüyor.


Saray çetelerinin soykırım saldırılarının 27'nci gününe girdiği Şırnak, gece boyu bombalandı. Bombardımanla birlikte mahallelere girmeye çalışan Saray çeteleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde ise gece silah sesleri yükseldi. Çatışma bölgesine sevk edilen çok sayıda ambulansın, daha sonra asker ve polisler için sahra hastanesi olarak kullanılan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na gittiği görüldü.

Sabaha kadar süren bombardıman sonucu birçok evde yangın çıktı.Saldırılardan sonuç alamayan Saray çeteleri geri çekilerek, kenti yeniden bombardımana tuttu. Saray çeteleri son iki gündür Bahçelievler, Dicle, Cumhuriyet, İsmetpaşa ve Gazipaşa mahallelerini yoğun şekilde top ve obüslerle vuruyor.

Öte yandan dün yaşanan şiddetli çatışma ve bombardımanın ardından 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda başlayan yangın gece saatlerine kadar sürdü. Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu tümendeki yangına ilişkin ise bilgi alınamadı.