Şırnak'ta eş zamanlı bombardıman

Şırnak geneline eş zamanlı olarak yoğun bombardıman başlatıldı.

Şırnak geneline eş zamanlı olarak yoğun bombardıman başlatıldı.

Saray çetelerinin soykırım saldırılarının 26'ncı gününde devam ettiği Şırnak'ta sabah saatlerinden bu yana tüm kente eş zamanlı olarak yoğun bombardıman başlatıldı. Kentin etrafında 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, Çevreyolu, özel harekatçıların merkezi Gümüştepe, Siirt yolu üzerindeki Sîn û Ber bölgesi, Çakırsöğüt Jandarma Tugayı ile kentin hakim tepelerine konuşlandırılan tank, top, obüs ve havanlarla kent, aralıksız bir şekilde bombalanıyor.

Bombardıman başta Cumhuriyet ve Bahçelievlerler mahalleleri olmak üzere İsmetpaşa, Gazipaşa, Dicle ve Yeni mahallelerinde yoğunlaştırılırken, kentin merkezi konumundaki Cumhuriyet Meydanı ile Öğretmenevi de bombalanıyor. Bombalanan mahallelerde onlarca ev ve işyeri yıkılırken mahallelerden dumanlar yükseliyor.

Bombardıman sonrası yer yer şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmaların yaşandığı bölgelere çok sayıda ambulansın sevk edildiği, ölü ve yaralıları alan ambulansların 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gittikleri görüldü. Ambulansların tümene gitmesinden sonra ise çok sayıda helikopterin tümenden havalanarak Cizre yönüne gittikleri görüldü.

Öte yandan Şehr-i Nuh (Ömerköy), Tekser, Vakıfkent ve Gündoğdu mahallelerinde ise Saray çeteleri yüksek binalarda mevzilendirme çalışması yaparak binalara yerleşiyor.

Sabah saatlerinden bu yana başlayan şiddetli bombardıman aralıksız bir şekilde devam ediyor.