Şırnak’ta özel harekat karargahına eylem

YPS ve YPS-JIN güçleri, Şırnak Emniyet Müdürlüğü yakınlarında bulunan ve özel harekât polislerinin konumlandığı bir binaya roketatarlı eylem düzenledi. Eylemin ardından kentte şiddetli çatışmalar başladı.

Şırnak'ta 24'ncü gününde devam eden soykırım saldırılarında kent genelinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. YPS ve YPS-JIN üyelerince Şırnak Devlet Hastanesi ile Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bulunan ve özel harekât polislerinin konuşlandırıldığı bir binaya roketatarlı eylem düzenlendi. Eylemde çok sayıda özel harekâtçının yaralandığı öğrenilirken, ölü sayısı hakkında ise bilgi edinilemedi.

ÖZEL HAREKATÇI BAŞINDAN VURULDU

Aynı bölgede bulunan bir özel harekât polisine ise YPS ve YPS-JIN üyelerince suikast eylemi düzenlendiği ve özel harekatçının başından vurulduğu öğrenildi. Hastaneye kaldırılan yaralı özel harekatçının durumunun ağır olduğu belirtildi.

MAHALLELER VURULUYOR

Öte yandan Çakırsöğüt Jandarma Tugayı, 23. Jandarma Sınır Tümen  Komutanlığı, Uludere Yolu, özel harekâtçıların merkezi Gümüştepe ve Siirt Yolu üzerindeki Sîn û Ber bölgesine konuşlandırılan tanklarla mahalleler bombalanmaya devam ediyor. 

Yoğun bombardımanın yaşandığı Bahçelievler, Dicle, Cumhuriyet, İsmetpaşa ve Gazipaşa mahallelerinde bombalanan yerlerden dumanların yükseldiği görüldü. Söz konusu mahallelerin kenarları ile Yenimahalle'ye hakim noktalara konuşlandırılan zırhlı araçlarla da mahalleler taranıyor.

Saldırıların yapıldığı mahallelerde yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor.