Şırnak'ta şiddetli çatışmalar yaşandı

Şırnak'ta yasağın 26'ncı günüde bombardımanla başladı. Dün akşam yaşanan çatışmalarda da Yeni Mahalle'de bir özel harekat polisinin öldürüldüğü öğrenildi.


Şırnak'ta "sokağa çıkma yasağı" adı altında sürdürülen soykırım saldırılarının 26'ncı gününü gece yarısından bu yana süren sessizliği sabah saatlerinde top atışları bozdu. Kentin etrafına konuşlandırılan tank, top ve obüslerle başta İsmetpaşa, Cumhuriyet, Gazipaşa, Yeni ve Bahçelievler olmak üzere kent yoğun bir şekilde bombalanıyor. Bombardımanın yapıldığı yerlerde dumanlar yükselirken, birçok evde ise yangın çıktı.

Dün gece Yeni Mahallesi'ne girmeyen çalışan özel harekatçılarla YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında yaşanan çatışmalarda bir özel harekatçı öldürüldü. Özel harekatçının cenazesi 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na götürüldü. Özel harekatçının vurulmasından sonra şiddetlenen çatışmalar gece yarısına kadar devam etti. Çatışmaların Tekser, Vakıfkent ve Gündoğdu gibi çatışmaların olmadığı mahallelerde de yaşanması dikkat çekti. Kente yönelik askeri sevkiyat ve kent üzerindeki hava hareketliliği ise devam ediyor.

Öte yandan dün akşam saatlerinde Gundikê Melê (Balveren) beldesine bağlı Nerex (Dağkonak) Köyü'nde gözaltına alınan Mevlüt Güngen isimli gencin ise Şırnak Emniyet Müdürlüğünde tutulduğu ve savcılığa çıkarılmasının beklendiği öğrenildi.