Şırnak, Van ve Osmaniye’de ez az 8 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM, Şırnak, Van ve Osmaniye’de düzenlenen eylemlere ilişkin açıklamada bulundu. HPG-BİM açıklamasına göre, Beytüşşebap’ta ez az 6, Osmaniye’de ise 1’i subay 2 askerin öldürüldü.

HPG-BİM açıklamasına göre, Beytüşşebap’ta ez az 6, Osmaniye’de ise 1’i subay 2 askerin öldürüldü.

BEYTÜŞŞEBAP’TA EYLEM: 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG-BİM açıklamasına göre, 6 Ağustos günü saat 18.30'da gerilla güçleri tarafından Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında bulunan Sinekli Medyanı boğazına çıkan askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştirilmiş ve 1 asker öldürülmüştür.

6 Ağustos günü saat 05.30'da gerilla güçleri Beytüşşebap'a bağlı İkinci köprü yakınında bulunan bir tepeye konumlanmaya çalışan Türk askerlerine yönelik 3 ayrı sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemlerde 6 asker öldürülürken 2 asker de yaralanmıştır. Bu eylem Beytüşşebap'ta yaşamını yitiren gerillaların anısına gerçekleştirilmiştir.

VAN ÇATAK’TA EYLEM

5 Ağustos günü saat 21.30'da gerilla güçleri Van'dan Çatak ilçesine doğru giden bir askeri konvoyu denetimlerine almışlardır. 6 Ağustos günü saat 01.00'de Bahçesaray - Van - Çatak üçgeninde geri dönen konvoyda bulunan kirpi tipi bir zırhlı araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirilmiş, bu araç imha olurken; ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra Türk ordusu yolu 3 saat boyunca trafiğe kapatmıştır.

OSMANİYE’DE EYLEM: 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

1 Ağustos günü saat 23.00'te gerillalar Osmaniye'nin Bahçe ilçesi kırsalında TC ordusunun gizli bir birliğini denetimlerine almışlardır. Burada gerilla güçleri Türk askerini etkili bir şekilde vururken; 1’i astsubay olmak üzere 2 asker öldürülmüş ve 1 korucu da yaralanmıştır.