GÖRÜNTÜLÜ

Strabourg'ta yürüyüş ve miting yapıldı

Kürdistanlıların, Türk devletinin katliamlarının son bulması için Strasbourg’ta başlattığı oturma eyleminin 9. gününde yürüyüş ve miting gerçekleştirildi. Eylemciler, AİHM ve Avrupa kurumlarını göreve çağırdı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM) Avrupa Konseyi(AK) İşkence Önleme Komitesi (CPT) önünde Kürtlerin Türk devletinin yaptığı katliamlarına dikkat çekmek amacıyla başlattığı oturma eylemi, gerçekleştirilen bir yürüyüş ile devam etti.

Çadır eyleminin yapıldığı yerden AİHM’e doğru sloganlarla yürüyüşe  geçen Kürdistanlılar ve dostları,  AİHM önünde bir miting gerçekleştirdi.

Burada yapılan konuşmalarda, Kuzey Kürdistan’da Türk devletinin yaptığı katliamlara dikkat çekerek, AİHM,  AK, CPT ve Avrupa Birliği kurumlarına harekete geçme çağrısında bulundu. Cizre’de yapılan katliamın hatırlatıldığı konuşmada,”Türk devleti Cizre’de katliamlar yaparak, yüzlerce Kürt gencini infaz etti. Bugün Sur’da da benzer tehlike var. Eğer Avrupa kurumları harekete geçmese Cizre’de yapılan katliamlar Sur’da yaşanacaktır. Çağrımız acilen harekete geçmesidir” denildi.

AKP karşıtı sloganların atıldığı yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK bayrakları taşınırken, sık sık “Bijî Serok Apo” sloganı da atıldı.

...