Strasbourg’taki oturma eylemi etkinliklerle sürüyor

Kürdistanlıların, Türk devletinin katliamlarının son bulması için Strasbourg’ta başlattığı oturma eylemi devam ediyor. Eylemin 9’ncü gününde çeşitli etkinlikler yapıldı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM), Avrupa Konseyi(AK) ve İşkence Önleme Komitesi (CPT) önünde Kürtlerin Türk devletinin yaptığı katliamlara karşı başlattığı oturma eylemi 9’ncü gününde, devam ediyor.  Avrupa'daki Kürdistanlılar ve dostlarının katıldığı eylem, çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Yaklaşık 250 Kürdistanlı'nın sürdürdüğü oturma eyleminin bugünkü bölümünde bir dizi görüşme yapıldı. Eylem Komitesi tarafından oluşturulan heyet, Avrupa Konseyi daimi ülke temsilciliklerini ziyaret ederken, gençler ise kent merkezinde binlerce bildiri dağıtarak kamuoyunu yaşananlar konusunda bilgilendirdi. Çadır eyleminde ise bir dizi etkinlik yapıldı. Şiirlerin okunduğu stranların söylendiği etkinlikte “Öz yönetim” şehitleri anıldı.

Bugün Asuri-Süryani katliamlar konulu bir panel yapıldı. Panel, Avrupa Asuri-Süryani delegasyonu tarafından organize edildi. Panelde yapılan konuşmalarda, Mezopotamya’nın en kadim halkı olan Asuri-Süryanilerin yüzyıllardır katliam ve soykırımlarla karşı karşıya kaldığı dile getirilerek, bunun günümüzde de sürdürüldüğü vurgulandı.

Öte yandan çadır eylemi Fransız heyetler tarafından ziyaret ediliyor. Kominist Parti Alsach Bölge Temsilcisi Augustine Alcon bugün ziyaretçiler arasındaydı. Alcon yaptığı konuşmada, Kürtler ile dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.