Süleymaniye'de Kuzey Kürdistan’daki katliamlara karşı açlık grevi

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde aydın ve toplumun değişik kesimlerinden bileşenler, Türk devletinin Kuzey Kürdistan’da yapmış olduğu katliamlara karşı bugün açlık grevi eylemine başladı.

Süleymaniye kentinde bugün saat 11.00'de Azadi Parkı önünde bir araya gelen bir grup aydın ve toplumun değişik kesimlerinden bileşenler, açlık grevi eylemi başlattı. Eylem öncesinde yapılan basın açıklamasında, “Güney Kürdistan halkı olarak Kuzey Kürdistan ve Rojava'daki direnişi desteklemek ve DAİŞ ve Türk devletinin sivil halkımıza yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla açlık grevi eylemine başlıyoruz” denildi.

'BAŞUR SİZİN YANINIZDA'

Kuzey Kürdistan halkının yanında yer almanın ulusal bir görev olduğunu dikkat çekilen açıklamada, şunlar belirtildi: 
“Türk devleti rejimi bugün bütün insan hakları kanunları ve demokrasi ilkelerini ayaklar altına alarak uluslararası yasaları çiğnemektedir. Türkiye aynı zamanda mültecilerin göçünün önünü açarak Avrupa'yı tehdit etmekte, DAİŞ çetelerine yol açmaya çalışarak Avrupa ülkelerini de tehdit etmektedir. Türk devleti Kuzey Kürdistan'da halkımıza yönelik katliam ve imha saldırıları gerçekleştirmektedir. Yalnızca son iki ay içerisinde içlerinde onlarca çocuğun da bulunduğu 400'den fazla sivil yurttaş katledilmiştir. AKP'nin Kuzey Kürdistan'da bu denli gözü kara bir biçimde saldırmasının bir diğer nedeni de, halkımızın seçimlerde kazanmış olduğu başarıdır. 
Aydın, sivil aktivist, üniversite öğretim görevlileri, öğrenciler, kadın, işçi ve tüm mücadele çevreleri ve Kürdistan halkını oluşturan tüm bileşen ve sınıflardan insanlar olarak bizler, Türk devleti ve Erdoğan'ın halkımıza yönelik saldırılarını protesto etme ve lanetlemeyi ve diğer yandan da Kuzey Kürdistan ve Rojava'daki halkımızın direnişini desteklemeyi kendimiz için görev biliyoruz. Bu çerçevede bugünden itibaren bir haftalık açlık grevi eylemimizi başlatıyoruz. Buradan Kuzey Kürdistan ve Rojava'daki kardeşlerimize onların yanında olduğumuzu bildirmek ve 'Tüm Kürtlük duygularımızla Güney sizin yanınızda' mesajını vermek istiyoruz.

‘HEPİMİZ PKK, GERİLLA VE SAVAŞÇILARLA BİRİKTEYİZ’

Süleymaniye kenti olarak Amed, Silopi, Cizre, Mardin, Botan, Şırnak, Gever, Van, Bitlis, Dersim ve tüm Kuzey Kürdistan'da sergilenen direnişin yanındayız. Hepimiz Kandil'de, Amed'deyiz. Hepimiz HDP'nin yanındayız. Hepimiz PKK, gerilla ve savaşçılarla birlikteyiz.
Son olarak Kuzey Kürdistan ve Rojava'daki direnişin sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor ve zaferin Kürt halkının olacağını ifade ediyoruz.”