YENİLENDİ II

Süleymaniye’deki Öcalan eylemine asayişten saldırı

Bugün Süleymaniye’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için yapılan eyleme asayiş güçleri saldırdı. Saldırı sonucunda 10 kişi yaralandı.

Günlerdir Güney Kürdistan'ın değişik kentlerinde yapılan Öcalan üzerindeki tecridi protesto eylemi bugün Süleymaniye’de gerçekleştirildi. Asayiş güçlerinin saldırısı sonucunda 10 kişinin yaralandığı ve en az 15 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Newroz TV muhabiri Afat Baz da bulunuyor. Baz'In kamerasının kırıldığı ve 3G’sine el konulduğu da edinilen bilgiler arasında.

Salim Caddesi’nde devam eden eylemde asayiş güçlerinin kitlenin etrafını sardığı ve anti terör, çevik kuvvet polisinin alana girmesini engellemediği belirtiliyor.

Kitle, gözaltına alınanlar serbest bırakılıncaya kadar eylemini sürdüreceğini belirtti.

Saldırı ve gözaltılara tepki gösteren Tevgera Azadi Eşbaşkanı Mıhemmed Abdullah, engellemeyi Türk devletinin baskı politikalarına hizmet olarak değerlendirdi.

Abdullah, arkadaşları serbest bırakılmadan eylemlerini sürdüreceklerini belirterek şöyle konuştu: “Sizler bugün bu engellemeyle tıpkı Türk, İran devletiyle Baas rejiminin Kürtlere yönelik baskı politikalarına hizmet ediyorsunuz. Bu büyük bir ayıptır. Bütün dünya Kürt Halk Önderi Öcalan’a sahip çıkarken sizin bu eylemi engellemeye çalışmanız utanılacak bir durumdur.”