Süleymaniye saldırısı Kerkük’te protesto edildi

Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde 7 Ağustos’ta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için gerçekleştirilen eyleme yapılan saldırı Kerkük’te yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Tevgera Azadi, REJAK ve Komalên Ciwan tarafından dün saat 18:00’de Baxçê Xani’de yapılan basın açıklamasında; “Öcalan’ın üzerindeki tecridi protesto ve özgürlüğü için yapılan açıklamaya yapılan saldırı ne hukuki ne de ahlakidir” denildi.

Komalên Ciwan adına okunan açıklama metninde şunlar belirtildi: “Komalên Ciwan olarak Süleymaniye’de gerçekleştirilen saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırıyı yapan güçler bilmelidirler ki, saldırı ahlaki olmadığı kadar yasadışıdır da. Oysa orada yapılan eylem sonuna kadar barışıl, insani ve ahlaki bir eylemdi. Bundan sonra aydınlar kenti Süleymaniye’de düşünce ve ifade özgürlüğünden söz etmek sorgulanması gereken bir durumdur.” 

Tevgera Azadiya Civaka Kurdistanê (Tevgera Azadi) adına konuşan Hüseyin Kerkuki ise, saldırının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini, söyledi. Kerkuki, ulusal kongre tartışmalarının olduğu bir dönemde böyle bir saldırının gelişmesinin; “ancak ulusal kongreden, Kürtlerin birliğinden rahatsız olanları sevindirebilir” dedi. Kerkuki, Öcalan’ın güvenliği ve özgürlüğünü sahiplenmenin, bunun için eylem yapmanın tüm Kürt halkının sorumluluğu olduğunu kaydetti.