Sur direnişi Amed sokaklarına yayıldı

Kuşatmayı kırmak için Sur'a yürüyen kitleye polis saldırdı. Tazyikli su, gaz bombası ve gerçek mermilerle yapılan saldırılar sonucu bir genç katledildi. Saldırılara karşı Amed’in birçok sokağında direnişe geçildi.

Amed’in Sur ilçesinde devam eden kuşatmayı kırmak amacıyla yapılan eylemin ardından Koşuyolu'ndan Sur ilçesine doğru yürüyüşe geçen kitleye polis saldırdı. Gaz bombaları ve tazyikli su ile yapılan saldırı karşısında direnişe geçen kitle Sur'a doğru yürüyüşünü sürdürdü. Saldırı nedeniyle gruplara ayrılan kitle farklı yollarla Sur'a doğru yürüyüşünü sürdürürken, çatışmalar birçok bölgeye sıçradı. Eylemin başladığı Koşuyolu başta olmak üzere Yenişehir ve Bağlar ilçelerinin ara sokaklarında barikatlar kuran gençler, burada direnişe geçerek, Sur direnişine ses verdi. 

Sokaklarda ateş yakan gençlerin polis saldırılarına karşı direnişi devam ederken, yer yer patlama sesleri geliyor. Koşuyolu Parkı üzerinden Ofis Semti'ne geçen kitlenin bir kısmı burada direnişi yayarak Sur'a destek verdi. Bir süre devam eden direniş karşısında polis geri çekilirken, yer yer çatışmalar devam ediyor. 

BİR GENÇ POLİS TARAFINDAN KATLEDİLDİ   

Direnişin yayıldığı yerlerden biri de Bağlar ilçesi olurken, ara sokaklarda ateşler yakan gençler barikatlar kurdu. Direniş sürerken polisin gerçek mermilerle saldırdığı sokaklardan biri olan Mevlana Halit Mahallesi 80. Sokak'ta üzerinde 22 yaşındaki Abdullah Yılmaz isimli genç başından silahla vurularak katledildi. Polis, saldırısı sonucu çok sayıda gencin gözaltına alındığı belirtildi. Polisin attığı gaz bombasının kapsülünün isabet ettiği bir araçta maddi hasar oluştu.

Amed’in birçok sokağında saldırılara karşı direniş sürüyor.