Suruç'taki anma engellenmeye çalışılıyor

AKP-DAİŞ işbirliğiyle 20 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilen Suruç katliamının birinci yıldönümü dolayısıyla Amara Kültür Merkezi önünde yapılacak anma Urfa Valiliği tarafından yasaklandı

AKP-DAİŞ işbirliğiyle 20 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilen Suruç katliamının birinci yıldönümü dolayısıyla Amara Kültür Merkezi önünde yapılacak anma Urfa Valiliği tarafından yasaklandı.

Yasak nedeniyle Amara Kültür Merkezi polis tarafından tamamen kapatıldı. Sabah saatlerinde Amara Kültür Merkezi'nin çevresi polis bariyerleriyle kapatılırken, kültür merkezi çalışanları ve gece bekçisi de merkezden çıkarıldı.

Birkaç gündür Suruç'ta anma için bulunan Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç İçin Adalet Platformu, Suruç Belediyesi Eşbaşkanları, ESP, SGDF, DBP ve HDP yöneticileri olmak üzere kimse Amara Kültür Merkezi'ne alınmıyor.

Suruç şehidi Kasım Deprem ve Osman Çiçek için hazırlanan anıt mezar taşlarına el konuldu.

İstanbul başta olmak üzere anma için gelen aileler de Suruç'a alınmıyor. Suruç girişinde özel harekat polisleri tarafından kurulan arama noktasında gelen araçlarda bulunanlara GBT kontrolü ve cep telefonları kontrol ediliyor.

Suruç Aileleri İnisiyatifi üyeleri HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın gelmesiyle beraber bekledikleri Aligör'den Suruç'a hareket edecek.

Bu arada dün akşam saatlerinde Suruç'ta yapılacak anma için İçişleri Bakanlığı'nın için verdiği ancak bu sabah itibariyle bu kararın değiştiği nedenle Suruç'a giden herkesin gözaltına alınması kararı alındığı bildirildi.

Öte yandan anma hazırlıkları için Suruç'ta bulunan Suruç İçin Adalet Platformu üyesi Av. Özlem Gümüştaş, Amara Kültür Merkezi'nde bulunan "Gizlilik kararı kaldırılsın" ve 33 düş yolcusunun fotoğraflarının bulunduğu pankartın "Örgüt propagandası yapmak"tan ifadesi alınmak üzere Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gümüştaş gece saatlerinde serbest bırakıldı.