Tecride karşı Urfa'da başlayan eylemler sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerinde AKP/Saray eliyle derinleştirilen tecrit politikasına karşı Öcalan'ın memleketi olan Urfa merkez ve ilçelerinde başlayan eylemler kararlılıkla devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alınamaması ve üzerindeki tecrit politikasının AKP/Saray eliyle daha da derinleştirilerek sürdürülmesine karşı Urfa ve ilçelerinde başlatılan Özgürlük Nöbeti eylemleri sürüyor. Nöbet eylemleri kapsamında Urfa merkez Eyyübiye, Halfeti, Siverek, Viranşehir, Suruç ve Bozova ilçelerinde nöbet tutularak tecrid protesto edildi.

Halfeti’de 4 Nisan Özgürlük Parkı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi "Ne Askeri Darbe, Ne Sivil Darbe  Öcalan'a Özgürlük Tecride Hayır" ve üzerinde Hurşit Külter'in fotoğrafı olan "Hurşit Külter Nerede" yazılı pankart açıldı. Eyleme HDP ve DBP Birecik ilçe yoneticileri ve Halfeti Belediyesi eş başkanları, belediye meclis üyeleri de katıldı. Kadınların çocuklarıyla nöbete katılması ve ilgileri dikkatlerden kaçmadı. 

Eylemde yer alan halk Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun çözümü için müzakerelerin başlatılmasını istedi.  Burada konuşan HDP Halfeti İlçe Eş Başkanı Aydın Çoban da katılımcılara desteklerinden ötürü teşekkür ederek, başlattıkları nöbet eyleminin Öcalan ile görüşmeler gerçekleştirilinceye kadar süreceğini kaydetti. Çoban, "Tecrit bir insanlık suçudur. Hele tecrit altına alınan bu kişi Kürt sorununun çözüm anahtarı ve Önder'i olan Sayın Öcalan ise buna karşı sessiz kalmamız beklenemez" diyerek tecrit politikasına derhal son verilmesi çağrısında bulundu. 

Urfa’nın diğer ilçelerinde de Özgürlük Nöbeti aksatılmadan sürdü. tutuldu. Ceylanpınar, Viranşehir ve Siverek'te polisin zırhlı araçlarının ablukasında tutulan nöbet eylemlerine de yüzlerce kişi katıldı. Suruç’ta ise Cumhuriyet Meydanı ve Bozova’da da belediye binası önünde toplanan ve nöbet eylemini gerçekleştiren halk, tecridi protesto etti ve Öcalan’ın özgürlüğü istendi. Özgürlük Nöbeti eylemine bugün dahil olan Siverek ilçesinde de Ağaçam Parkı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılmasını istedi. 

...