GÖRÜNTÜLÜ

Tecridi kırmak için mücadeleyi büyütelim

Seyidsadiq'te yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin derhal sona ermesi gerektiğini belirtti. Halk, tecridi kırmak için mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Seyidsadiq'te yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin derhal sona ermesi gerektiğini belirtti. Tecridi kırmak için mücadeleyi büyütme çağrısı yapan halk, "Önder Apo’nun fikirleri doğrultusunda Kürt halkı özgürlüğüne emin adımlarla yürüyor" mesajını verdi.
Seyidsadiqliler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecride ilişkin ANF'ye konuştu.

‘TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI!'

Bahtiyar Man Hemid: "Faşist Türk devlet sistemi, hiçbir zaman PKK ve Önder Apo’nun mücadelesi karşısında yaşadığı zorlanmayı tarihte hiçbir Kürt veya başka bir örgüt karşısında yaşamamıştır. Önder Apo’nun mücadelesinden, Kürt toplumu üzerindeki etkisinden korktukları için bir yıldır ağır bir tecrit uyguluyorlar. Önder Apo’nun fikirleri özgürdür, hiçbir güç o fikirlerin topluma ulaşmasını engelleyemez. Önder Öcalan İmralı gibi bir zindanı halkının mücadelesini geliştirmek için bir akademiye çevirdi. Biz de toplum olarak bu özgür insan ve fikirlerine sahip çıkıp özgürlüğü için mücadele etmeliyiz. Artık Önder Apo’nun tutsaklığına halk olarak tahammülümüz kalmadı."

‘ÖNDER ÖCALAN VE KÜRT HALKININ ÖZGÜRLÜK YILI OLACAK’

Zehra Ahmed: "Bir kadın olarak İmralı’da Önder Apo üzerinde Türk devletinin uygulamış olduğu tecridi lanetliyorum. Güney Kürdistanlı kadınları 'Önder Apo’nun özgürlüğü bütün kadınların özgürlüğüdür' şiarı ile mücadeleyi yükseltmeye çağırıyorum. Kürt halkının düşmanları 16 yıl önce Önder Öcalan’ı uluslararası komplo ile tutuklayıp Türk devletine teslim ederek Kürt halkının kırılacağını ve artık mücadele etmeyeceğini düşünmüştü. Fakat Kürt halkı ve Önder Apo bu planları boşa çıkararak büyük zaferler elde etti. Önder Apo üzerinde bugün uygulanan tecrit bizi Önderliğimizden uzaklaştırma yerine daha da yakınlaştırıyor. Düşmanlar iyi bilmeli ki, bu yıl Önder Öcalan ve Kürt halkının özgürlük yılı olacak."

‘ÖNDERLİĞİN FİKİRLERİNDEN KORKUYORLAR'

Rahman Macit: "Önder Apo yaklaşık 40 yıldır Kürt halkının ulusal mücadelesini içinde yer alıyor ve Kürt halkı için bir dönüm noktasını temsil ediyor. Son 17 yıldır İmralı işkence sisteminde rehin alınmaktadır. Yine son bir yıldır Önder Öcalan ile hiçbir bağlantı yok. Türk devleti Önderliğin fikirlerinden korktuğu için ailesinin bile İmralı’ya gitmesine izin vermiyor. Ama Türk devleti unutmamalıdır ki, fikirler esir alınamaz. Önder Apo’nun fikirleri halk tarafından benimsenip hayata geçiriliyor. Rojava, Başur, Bakur ve Rojhilat fark etmiyor. Önder Apo’nun fikirleri doğrultusunda Kürt halkı özgürlüğüne emin adımlarla yürüyor. İçinden geçtiğimiz sürecin hassasiyeti açısından Kürt toplumu olarak birlik olup mücadeleyi yükseltmeliyiz."
 

...