Tekman’ın asi kızı Berjin doğduğu topraklara doğru yola çıkarıldı

Cizre’de katledilen KJA çalışanı Berjin Demirkaya’nın cenazesi Antep Devlet Hastanesi’nden alınarak, doğduğu topraklara doğru yola çıkarıldı.

Cizre’de katledilen KJA çalışanı Berjin Demirkaya’nın cenazesi Antep Devlet Hastanesi’nden alınarak, doğduğu topraklara doğru yola çıkarıldı.

Erdoğan ve AKP’nin emirleri doğrultunda Türk devletinin Şırnak’ın Çizre ilçesinde vahşet bodrumlarında katledilenler arasında bulunan KJA çalışanı Berjin Demirkaya’nın cenazesi kaldırıldığı Antep Devlet Hastanesi’nden ailesi tarafından alındı.

DNA eşleştirilmeleri sonucu kimliği tespit edilen Demirkaya’nın vahşice yakılarak katledilen bedeni ailesi tarafından akşam saatlerinde Antep Devlet Hastanesi morgundan alınarak doğduğu topraklar olan Erzurum’un Tekman ilçesine doğru yola çıkarıldı.

SAVCILIK OTOPSİ İŞLEMİNİ REDDETTİ

Antep Devlet Hastanesi’nden cenazeleri bulunan 9 kişinin ailesi yakılarak katledilen çocuklarının cenazelerinin almadan önce bağımsız bir heyet tarafından tekrardan otopsi yapılması için sabah saatlerinde Antep Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yapmış, savcılık ise yapılan bu başvuruyu reddetmişti.

SARILARAK ÖLÜMSEZLİŞTİLER

Hastane morgundan ablası Berjin Demirkaya’nın cenazesini alan Mehtap Demirkaya, Berjin Demirkaya’nın vahşi bir şekilde yakılarak katledildiğini söyledi. Kardeş Demirkaya “Ablam yakılarak katledilmiş. Ablamın vücudu tamamen küle dönmüş bir şekilde bize teslim edildi. Ablam ve aynı bodrumda bulunan arkadaşı Sakine Şiray yakılırken bir birine sarıldığı için cenazeleri bütünleşmiş durumdaydı. Cenazeleri birbirinden ayırmak neredeyse imkânsız duruma gelmişti” şeklinde diyerek yaşanan vahşeti anlattı.

AMED GİRİŞİNDE POLİS ENGELİ

Akşam saatlerinde Antep Devlet Hastanesi’nden ailesi ve yol arkadaşları tarafından cenazesi alınan Berjin Demirkaya, doğduğu topraklar olan Erzurum’un Tekman ilçesine doğru yola çıkarıldı. HDP Milletvekili Felaknas Uca ve MEYADER yetkilerinde aralarında bulunduğu onlarca araçtan oluşan konvoy Amed girişinde yüzlerce polisler tarafından engellendi.

Yetkililerin araya girmesinin ardından sağlanan anlaşma sonucunda konvoy, polisin yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Amed’ten çıkarılmasına izin verildi.

KJA çalışanı Demirkaya’nın cenazesi yarın sabah doğduğu topraklar olan Erzurum’un Tekman İlçesine bağlı Gecit Köyü’nde (Madrak) toprağa verilmesi bekleniyor.

Öte yandan Demirkaya’nın Geçit Köyünde bulunan aile evi önünde taziye çadırı kuruldu.