GÖRÜNTÜLÜ

Til Temirlilerden çete saldırılarına sessizliğe tepki

Til Temirliler, Halep’in Şêx Meqsud ve Eşrefiye mahallelerine saldıran, katliamlar gerçekleştiren çetelerin arkasında Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın olduğunu belirterek, sessizliğe tepki gösterdi.

Til Temir yaşayan Muhammed Sait Osman, Asım Abdurrahman İbrahim ve Royda Ramazan, Halep’in Şêx Meqsud ve Eşrefiye mahallelerine saldıran katliamları gerçekleştiren çetelerin arkasında Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın olduğunu belirterek, sessizliğe tepki gösterdi.

Tıl Temır sakinleri, Şêx Meqsud Mahallesi'nde ENKS’nin içerisinde bulunduğu SUK’a (Suriye Ulusal Koalisyonu) bağlı çetelerinin gerçekleştirdiği katliamlara ilişkin ANF’ye konuştu.

Muhammed Sait Osman: Tıl Temır halkı olarak Şêx Meqsud’da gerçekleştirilen katliamı büyük bir öfke ile kınıyoruz. Suriye muhalefeti adı altında bugün sivil insanlar kimyasal silah ile katlediliyor. Demokrasiden söz eden ABD ve AB ülkeleri neden bu vahşete karşı sessiz kalıyorsunuz. Şunu çok iyi ve net biliyoruz ki bu katliamları gerçekleştiren çete gruplarının arkasında Türkiye ve onun işbirlikçileri Suudi Arabistan ve Katar buluyor. Bazıları Kürt sıfatı ile bu çete grupları arasında yer alıyor. Bunların Kürtlükte alakası yoktur. Yine bunlar talimatlarını Türkiye’den almaktadır. Bunlar, Kürtlerin en demokratik insanlar olduğunu kardeşler kavgası girmeyeceklerini yine kimyasal silah ile sivillerin katledilmesini asla kabul etmeyeceğini bilmelidirler. Bu tür insanların kürtlükle hiçbir alakası yoktur.

Asım Abdurrahman İbrahim: Şêx Meqsud’da bir katliam yaşanıyor. Siviller yaşamını yitiriyor. Bu Müslümanların işi değil. Avrupa devletleri Amerika, Rusya insan hakları kurumları bunu biliyor. Kendini demokrat bilen Rusya ve Amerika neden sessiz kalıyor. Bunlar Kürtsüz çözüm olamayacağını da dile getiriyorlar. Orda kimyasal silah ile yaşlılar, çoluk, çocuklar kadınlar katlediliyor ve insanlar göçe zorlanıyor. Türk devletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ve Suudi Arabistan desteğiyle çetelere silah yardımı yapıyor. Bunlar buna neden sessiz kalıyor.

Royda Ramazan: Talimatlarını Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Bro ve Abdulhekim Beşar’dan alan bu çetelerin Şêx Meqsud’a yaptıkları bu insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyorum. Kendine Kürt diyerek saldıran bu insanlarda şeref namus yok mudur ki şehitleri, katledilen bu kadın ve çocukları görsün. Kendini ENKS’ye yakın görenlere sesleniyorum bunlar Kürt değil bunlar vahşetleriyle Kürtlere saldırıyor. İhanet dönemi bitmiştir. Avrupa’ya gidenler kendi topraklarına geri dönsün Şêx Meqsud çocukları, YPG / YPJ gibi direnmek lazım.

...