Tunç ve kardeşinin cenazelerinin kimlik tespiti yapıldı

Vahşet bodrumunda katledilen Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç ve kardeşi Orhan Tunç’un DNA eşleşmesi sonucu kimliklerinin tespit edildiği öğrenildi.

Cizre’deki vahşet bodrumlarda yaralıların durumunu kamuoyuyla paylaşan ve devlet güçlerince bodrumlara yapılan saldırıda katledilen Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç ve kardeşi Orhan Tunç’un DNA eşleşmesi sonucu kimliklerinin tespit edildiği öğrenildi. Mehmet Tunç’un cenazesinin Urfa’da, Orhan Tunç’un cenazesinin ise Silopi’deki morglarda olduğu belirtilirken Tunç ailesi yarın cenazelerin teşhisi için Urfa ve Mardin’e gidecek.

Cizre’de vahşet bodrumlarında yaşananları basınla yaptığı bağlantılar sayesinde Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylaşan ve devlet güçlerince bodrumlara yapılan saldırılarda katledilenler arasında olan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç ve kardeşi Orhan Tunç’un cenazelerinin ailesinden alınan kan örneği ile yapılan DNA eşleştirmesi sonucu kimlik tespitlerinin yapıldığı belirtildi. Mehmet Tunç’un cenazesinin Urfa’da, Orhan Tunç’un cenazesinin ise Silopi’deki morglarda olduğu belirtilirken Tunç ailesi yarın cenazelerin teşhisi için Urfa ve Mardin’e gidecek.

Vahşet bodrumlarında bulunan yaralıların durumunu kamuoyuyla paylaşırken kullandığı, "Kimse bizden teslim olmamızı beklemesin. Biz ilk gün olduğu gibi omuz omuza direneceğiz ve bu uğurda gerekirse şehit olacağız" sözleri aynı zamanda Cizre’de yaşanan direnişin boyutunu da gözler önüne seren Tunç’un "100 kişinin katledilmesiyle bu hareketin bitmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Her kesin moralini iyi tutması lazım. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, mücadeleye devam eden arkadaşlara selamlarımı iletiyorum" demişti. Tunç'un son sözleri ise, "Biz direndik, diz çökmedik bizimle gurur duyun" olmuştu.