Türk devleti Güney Kürdistan’ı en az 24 kez bombaladı

Toplumsal Barışı İnşa Timleri (CPT) üyesi Kameran Osman, işgalci Türk devletinin gece saatlerinde Güney Kürdistan topraklarını en az 24 kez bombaladığını bildirdi.

Kameran Osman, Türk ordusunun pazartesi gecesi Güney Kürdistan’ın farklı bölgelerini en az 24 kez bombaladığını belirtti. 

CPT üyesi, saldırılarda Girê Bihar, Belave köyünün arkası, Heft Tebeq Dağı ile Garê’deki Kevne Mijê, Sipêndarê, Gîrgaşê köylerinde ve Sîdekan’daki Kitkitên ve Xakurk dağlarının hedef alındığı bilgisini verdi. 

Savaş uçaklarının ayrıca Koxe Dağı ile Çoman’daki Tale Dağı’nı, Pişder’deki Qelatukan etrafını, Kiwêrekan köyündeki Hewarî Rewendekanî bölgesi ve Mawet’teki Asos Dağı’nı bombaladığı ifade edildi.

Kameran Osman, söz konusu saldırılarda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını sözlerine ekledi. 

CPT, 18 Ağustos’ta yaptığı bir açıklamada Türk devletinin 1991'den bu yana Güney Kürdistan’da düzenlediği saldırılarda sivil kayıpların başlıca nedeninin savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardımanlar olduğunu bildirmişti. 

Raporda, “Ancak 2015'ten bu yana insansız hava araçları sivil ölüm ve yaralanmalarının başlıca nedeni haline gelmiştir. Hava operasyonları, TSK tarafından gerçekleştirilen kayıpların %69'unu oluşturmaktadır” denildi.