Türk devletinin katlettiği isimler için eylem

İHD üyeleri ve kayıp yakınları Mehmet Emin Acar, Ali Gündüz ve Sait Akın için buluştu.

KAYIP YAKINLARI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" şiarıyla sürdürdükleri eyleminin 812. haftasında Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

 Eyleme bu hafta Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun da katıldı. Bu haftaki eylemde Amed’in Bismil ilçesine bağlı Ambar mahallesinde 20 Ağustos 1994’te gözaltında kaybedilen Mehmet Emin Acar’ın hikayesi okundu.
Amed İHD Şube Başkanı Ercan Yılmaz, tüm toplumsal ve demokratik kitle örgütlerine yarın yapılacak 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine katılım çağrısında bulundu.
Eylemde babası 30 yıl önce gözaltında katledilen İhsan Acar konuştu.
İHD Amed Şubesi Kayıp Komisyonu üyesi Fırat Akdeniz, Mehmet Emin Acar’ın hikâyesini okudu.  


ÊLIH
Êlih’te ise kayıp yakınları ve İHD üyeleri, eylemlerinin 648. haftasında Gülistan Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eylemde 22 Ağustos 1998 tarihinde Êlih’in Kercews (Gerçüş) ilçesinin Helanê köyündeki evinden çıkıp, bir daha kendisinden haber alınmayan kayıp Ali Gündüz’ün hikâyesi okundu.
Gündüz'ün hikâyesi, İHD Êlih Şubesi yöneticisi Hüseyin Elçi tarafından okundu. 

 
COLEMÊRG
İHD Colemêrg Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 138. haftasında Gever ilçesinde bulunan Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Bu haftaki eylemde Gever’de 25 Eylül 1995 yılında Befircan (Karlı) köyünde operasyona çıkan Türk askerlerinin açtığı ateşle katledilen Sait Akın’ın failleri soruldu.
Eyleme, DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gever ilçe örgütü yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi destek verdi. Açıklama metnini İHD Colemêrg Şube Eşbaşkanı Sibel Çapraz okudu.