Türk devletinin katlettiği Mamoste Şemal anıldı

Ailesi ve dostları, Türk devleti tarafından katledilen Mamoste Şemal’i (Suheyl Ezîz Xurşid) katledildiği yer olan evinin önünde andı.

Tarihçi ve Tevgera Azadî (Özgürlük Hareketi) Yönetim Kurulu Üyesi Mamoste Şemal (Suheyl Ezîz Xurşid), 28 Ağustos 2022 tarihinde Germiyan İdaresine bağlı Kifrî ilçesindeki evinin önünde faşist Türk devleti tarafından katledildi. Şehadetinin 2. yıl dönümünde ailesi ve arkadaşları katledildiği yerde anma töreni düzenledi.

Anma töreninde Suheyl Ezîz Xurşid'in bisikletinin üzerine 28 karanfil bırakıldı ve anısına ağaç fidanları dikildi.

'HALKA HER AÇIDAN HİZMET ETTİ'

Mamoste Şemal’in yoldaşlarından Salih Muhammed'in ardından konuşan Tevgera Azadî Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Kerim, "Mamoste Şemal doğayı çok sevdiği için bisikletini karanfillerle süsleyip ağaç fidanı diktik. Bizler Mamoste Şemal’in yoldaşları olarak iki yıldır şehadetinin yıl dönümünde onu anıyoruz. Bu da halkın Mamoste Şemal’i nasıl sevdiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Mamoste Şemal, halka her açıdan hizmet etmeye çalışırdı. Bugün de toplumun tüm kesimlerinden insanlar burada onu anmak için toplandı. Yoldaşları olarak Mamoste Şemal’in mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz" dedi.