Türk ordusuna ağır darbe: Çukurca’da 21 JÖH daha öldürüldü

HPG, Çukurca’da 29 Temmuz’da eş zamanlı gerçekleştirilen eylemlerden 2. tepenin sonuçlarını da açıkladı. HPG, 21 JÖH elemanının öldürüldüğünü, 1 adet 60’lık havan, 1 adet BKC, 2 adet HK-33 silahının kaldırıldığını belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Xebat Aktepe Devrimci operasyonu kapsamında Çukurca’da 2. tepeye yönelik gerçekleştirilen sonuçlarını da açıkladı.

HPG açıklamasında,  “Şehit Xebat Aktepe Devrimci operasyonu kapsamında 29 Temmuz günü akşam saat 17.10'da  Güçlerimiz Çukurça(Çelê) - Hakkari(Colemerg) yolu üzerindeki Davuşa ve Seyidan köyleri arasında bulunan 2.bir tepeye yönelik eş zamanlı eylem gerçekleştirmiştir. 1.tepeye yapılan eylemin sonuçlarını dün kamuoyu ile paylaşmıştık. Güçlerimizin başka bir kolu da 2.tepede bulunan JÖH'lere yönelik olmuştur. İki koldan yapılan saldırı sonucu 6 gizli mevzi imha edilmiştir. Tepeye girerek yapılan vuruşlar sonucunda 21 JÖH elemanı öldürülmüştür. 17 JÖH elemanının cenazeleri üzerine gidilmiş, burada 1 adet 60'lık havan silahı, 1 BKC(Biksi) silahı, 2 HK-33(Melez) silahı da kaldırmıştır. Eylem sonrasında TC ordusu, savaş uçakları ile alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen eylem Azad Siser ile Çekdar Amed arkadaşlarla şehit düşen yoldaşlarımızın anısına yapılmıştır. Bu eylemde 2 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır” ifadelerine yer verildi.

HPG, dün yaptığı açıklamada da,  15 JÖH elamanının öldürüldüğünü, 25’den fazla JÖH’ün de yaralandığını ifade etmişti.