GÖRÜNTÜLÜ

Türk savaş uçakları 976 yıllık türbeyi vurdu

Türk savaş uçakları 976 yıllık bir türbeyi bombaladı. Duhok'un Amediye ilçesine bağlı eski Deresh köyünde bulunan türbe tamamen yıkıldı.

Türk devletina ait savaş uçakları dün akşam saat 21:00 ile 23:00 arasında Duhok'un Amediye ilçesine bağlı eski Derash köyünü ve 976 yıllık bir tarihi geçmişi olan Şêx Ali Hekkari olarak da bilinen Şêx İslam Derash'e ait olduğu belirtilen türbeyi bombaladı.

Bombardıman sonucu Şêx İslam Derash'e ait türbe tamamen yok olurken, Şêx Ali'nin mezarının ise iki saatlik bombardıman sonrası bozulmaması dikkat çekti. 

Şêx İslam'ın yöre halkı için büyük bir manevi değer taşımasının yanı sıra her yıl İran ve Afganistan'dan birçok insanın Darsh köyünde bulunan türbeyi ziyaret ettiği öğrenildi.

Türbenin etrafındaki diğer mezarların büyük oranda tahrip olduğu görülürken, yöre halkı kutsal saydıkları türbenin ve etrafındaki mezarlıklarda oluşan tahribatı görmek için türbeye gitti. Türk devletine ait savaş uçaklarının tahrip ettiği mezarlıkları elleriyle temizleyen halk, bombardıman sonucu oluşan manzara karşısında tepkili.