GÖRÜNTÜLÜ

Türk savaş uçakları Kandil'de sivil alanları bombalıyor

Türk savaş uçakları, Kandil'e bağlı sivil yerleşim alanlarını bir kez daha bombaladı. Köylüler, bombalanan alanlarda gerillanın olmadığını belirterek, "Güney Kürdistan yönetimi buna artık bir çare bulmalı" dedi.

Türk savaş uçakları, dün gece saat 02.00'de Kandil’e bağlı sivil yerleşim alanlarını yine bombaladı. Bir hafta içinde Kandil’e yapılan ikinci hava saldırısında, Kandil’in sivil yerleşim alanları, köylülerin bahçeleri, yaylalara çıkan Başurê Kürdistan halkının yaşam alanları, enerji hatları saatler süren bombardımanla tahrip edildi.
Kandil’e bağlı Zergele’nin etrafı, Lewce’de köylülerin kullandığı ahır, arabaların geçiş güzergahı olan Kortek yolu,  Ranya ve Çoman arasındaki asfalt yol da büyük ölçüde tahrip oldu.

KÖYLÜLER: BAHÇELERİMİZİ, HAYVANLARIMIZI VURDULAR

Hava saldırısına yönelik görüşlerini aldığımız Kandil alanında yaşayan köylüler, şunları söyledi: “Burada gerilla yok, köylüler yaşıyor, biz yaşıyoruz. Türk savaş uçakları gelip halkın yerlerini vuruyor, köylerimizi, bahçelerimizi, hayvanlarımızı, yollarımızı vuruyorlar, elektriklerimizi kesiyorlar. Başurê  Kürdistan yönetimi buna artık bir çare bulmalı, 'dur' demelidir."
Köylüler ayrıca, "Şu anda burası sivil halkla doludur. Kadın ve çocuklar ağırlıktadır. Türk hükümetinin gerçek yüzünü biliyoruz. Onlar için Kürt olduktan sonra sivil-asker fark etmiyor, bombalıyorlar. Halkın kullandığı yolları bozmaya hakları yoktur” dediler.