GÖRÜNTÜLÜ

Urfa ve ilçelerinde Öcalan için tutulan nöbetler kararlılıkla sürüyor

Öcalan’a dönük uygulanan tecrit içinde tecrit politikasına karşı Urfa ve ilçelerinde başlatılan Özgürlük Nöbeti eylemleri devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yapılmak istenen görüşmelerin engellenmesi ve AKP/Saray eliyle hayata geçirilen tecrit içerisinde tecrit politikasından ötürü kendisinden hiçbir haber alınamaması üzerine sağlık ve güvenliğine dair oluşan kaygılardan doğru Amed başta olmak üzere Urfa ve ilçelerinde başlatılan Özgürlük Nöbeti eylemleri kararlı bir şekilde devam ediyor. Öcalan’ın memleketi olan Urfa’da merkez Eyyübiye ilçesi, Hilvan, Viranşehir, Ceylanpınar, Halfeti, Suruç, Bozova ve Siverek’te gerçekleştirilen nöbet eylemlerine yüzlerce kişi katılarak Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.

Merkez Eyyübiye ilçesinde HDP İlçe Örgütü binası önünde bulunan parkta bir araya gelen halk, burada Öcalan’ın üzerinde uygulanan tecridin derhal kaldırılmasını ve özgürlük koşullarının oluşturulmasını istedi.

Halfeti ilçesinde de 4 Nisan Özgürlük Parkı’nda bir araya gelen halk Öcalan’ın üzerindeki tecridi protesto etti. Nöbet eylemine HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, HDP ve DBP Birecik ile Halfeti ilçe yöneticileri, Halfeti Belediyesi eş başkanları ve belediye meclis üyeleri ile yüzlerce kişi katıldı. Burada Özgürlük Nöbeti’ne katılan kitleye hitaben konuşan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, 15 Temmuz’da girişilen askeri darbenin Kürt sorunu karşısında yürütülen politikalar sonucu olduğunu belirterek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yıllardır Kürt sorunu çözülmediği takdirde hayata geçirilecek olan darbe mekaniğine dikkat çektiğini ve bu konuda hem devlet hem de hükümet yetkililerini uyardığını söyledi.

‘ÖCALAN UYARDI’

Öcalan’ın Kürt sorunu çözülmediği takdirde Türkiye’yi büyük bir krizin, savaşın ve çatışmanın beklediğine dönük düşüncelerini ve öngörülerini sürekli olarak dile getirdiğine vurgu yapan Ayhan, “Sayın Öcalan, Kürt sorunun çözümü noktasında başlatılan sürecin akamete uğratılması ve sonuçlandırılmaması neticesinde de her daim Türkiye’de darbelerin yaşanabileceğinin uyarısında bulundu. Ama AKP ve Saray süreci adım adım bitirerek, İmralı ile yapılan görüşmeleri de kesti. Bunlarla birlikte de bölgede çok kapsamlı çok yoğunluklu savaş başlatıldı. Eğer bu gün bir kaos ile karşı karşıya isek bunun nedeni Kürt sorununun demokratik yollar ile çözümünün sağlanmamış olmasıdır” dedi. 

Ayhan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uygulanan tecrit politikasına da dikkat çekerek, tecrit politikasının biran önce son bulması ve Öcalan ile görüşmelerin derhal başlaması gerektiğini vurguladı. Ayhan, Özgürlük Nöbeti eylemlerinin sonuç verinceye kadar devam edeceğinin de altını çizdi. 

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde de DBP Viranşehir İlçe Örgütü önünde bir araya gelen yüzlerce kişi burada tecride karşı Özgürlük Nöbeti tuttu. HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan’ın da katıldığı eylemde Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlük koşullarının sağlanması istendi.

Suruç ilçesinde de tutulan ve yüzlerce kişinin katıldığı Özgürlük Nöbeti eyleminde tecrit protesto edildi. Burada nöbete katılan DBP İlçe Örgütü eş başkanları Mehmet Kaplan ve Rojda Binici gözaltına alındı. Kaplan ve Binici, nöbette açılan "Tecrit insanlık suçudur, sağlığın sağlığımızdır" yazılı pankartın gerekçe gösterilerek gözaltına alınması Öcalan'a dönük sergilenen tahammülsüzlüğü bir kez daha gözler önüne serdi.

Öcalan için başlatılan özgürlük nöbetleri Siverek, Bozova, Hilvan ve Ceylanpınar ilçelerinde de tutuldu. Özgürlük Nöbeti eylemleri 11’inci gününde kararlı bir şekilde devam ederken, eylemlere her geçen gün katılımlar da artıyor.

...