GÖRÜNTÜLÜ

Urfalılar Öcalan’ın özgürlüğü için alanlarda

Urfa'da Özgürlük Nöbeti eylemleri büyüyor. Urfalılar, tecrit son bulmadan ve Öcalan özgür olmadan eylemlerine son vermeyeceklerini kaydetti. Eylemlerde tecridin kaldırılması ve müzakerelerim başlatılması istendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı eylemler sürüyor.

Anayasal hakkı olmasına rağmen avukatları, ailesi ve son olarak tek görüşme kanalı olan İmralı Heyeti ile bir buçuk yıl önce görüşmesinin ardından tecridin uygulandığı Öcalan ile ilgili kaygılar büyüyor. Bu kapsamda Urfa’da başlayan Özgürlük Nöbeti aralıksız bir şekilde devam ediyor. 15 Temmuz gecesi kalkışılan askeri darbe ve İmralı’ya dair herhangi bir haber alınmaması ve görüş başvuruların OHAL kapsamında askıya alınması üzerine başlatılan eylemler, 10’uncu gününe girdi. 

Urfa merkez Eyyübiye ilçesi, Hilvan, Viranşehir, Ceylanpınar, Halfeti, Suruç, Bozova ve Siverek ilçelerinde her akşam yüzlerce kişinin dahil olduğu Özgürlük Nöbetleri, dün akşam da gece geç saatlere kadar devam etti.

Öcalan’ın memleketi olan Halfeti ilçesindeki 4 Nisan Özgürlük Parkı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi "Ne Askeri Darbe, Ne Sivil Darbe;  Öcalan'a Özgürlük, Tecride Hayır" ve "Hurşit Külter Nerede" yazılı pankartları açtı. Eyleme alınan karar doğrultusunda, Birecik ilçesinden de her gece HDP ve DBP Birecik ilçe yöneticileri de gelip eyleme katıldı. Yine HDP ve DBP Halfeti ilçe örgütleri yöneticileri, Halfeti Belediyesi eş başkanları ve belediye meclis üyeleri ile yüzlerce kişi de eyleme katıldı. Kadınların yoğunlukta olduğu eylemde çocuklarını da beraberlerinde getirmeleri dikkati çekti. Eylemde, Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun çözümü için müzakerelerin başlatılması istendi.

‘TECRİT SON BULSUN, MÜZAKERE MASASI KURULSUN’

DBP Halfeti İlçe Eş Başkanı Hasan Akan, eyleme destek veren halkı selamlayarak, Öcalan’la ilgili sağlık ve güvenlik kaygılarından ötürü yapılan görüşme başvurularının AKP/Saray rejimi tarafından engellendiğini, bunu kabullenmeyeceklerini belirtti.

Akan, Kürt coğrafyasının daha önce de OHAL ve sıkıyönetim ve darbeler geçirdiğini söyleyerek, mücadeleleri karşısında sergilenen yönelimlere karşı  hiçbir zaman taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Kürt Halk Önderi Öcalan’a karşı sergilenen tecrit politikalarına bir an önce son verilmesini ve müzakare masasının yeniden kurulmasını isteyen Akan, tecrit son bulana ve Öcalan özgür olana kadar eylemselliklerinin devam edeceğini söyledi.

‘EYLEMLERİMİZLE BU TECRİDE SON VERECEĞİZ’

Merkez Eyyübiye ilçesinde de HDP İlçe Örgütü binası önündeki parkta toplanan halk, sloganlarla Öcalan'a özgürlük istedi. Eylemde sık sık "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. Kadınlar da zılgıtlar ile sloganlara eşlik ederek Öcalan’ın özgürlüğünü istedi. 

Yüzlerce kişinin katıldığı nöbet eyleminde konuşan DBP Urfa İl Eş Başkanı Hidayet Enmek, "Milyonların Önderliği olan Sayın Abdullah Öcalan ile görüşme sağlanamıyor. Adalet Bakanlığı'nın açıklamaları halkı tatmin etmiyor. Bizler eylemlerimiz ve kararlılığımızla bu tecride son vereceğiz" dedi.

Öcalan için başlatılan Özgürlük Nöbetleri Urfa’nın Suruç, Viranşehir, Siverek, Bozova'da devam ederken, bunlara Hilvan ve Ceylanpınar ilçeleri de eklendi. 

...