Urfalılar Öcalan'ın üzerindeki tecride karşı alanlarda

Öcalan'a dönük AKP/Saray tarafından sürdürülen tecrit politikasına karşı 5 ilçesinde alanlara inan Urfalılar, Öcalan'ın özgürlüğünü haykırdı.

Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan'a dönük ağırlaştırılmış tecrit koşullarının devreye konulması, görüşme başvurularının engellenmesi ile sağlık ve güvenliğine dair herhangi bir bilgilinin elde edilememesi üzerine Urfa'da başlatılan Özgürlük Nöbeti eylemleri devam ediyor. Urfa'nın merkez Eyyübiye, Viranşehir, Bozova, Suruç ve Halfeti ilçelerinde bir araya gelen halk Öcalan'ın üzerindeki tecridi protesto ederek, özgürlüğünü haykırdı. Halfeti'de 4 Nisan Özgürlük Parkı'nda yapılan Özgürlük Nöbeti'ne HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP ve DBP Urfa, Halfeti ve Birecik ilçe yöneticileri, Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Bayram ile yüzlerce kişi bir araya geldi. Kadınların yoğunlukta olduğu eylemde "Bijî Serok Apo" ve "Be Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

'ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜK KOŞULLARI OLUŞTURULSUN'

Nöbet eyleminde konuşan HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük yürütülen tecrit politikasını kabul etmeyeceklerini belirterek, Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılıncaya kadar alanlarda olmaya devam edeceklerini kaydetti. Sürücü, Öcalan'ın Kürt halkının kırmızıçizgisi olduğunu vurgulayarak, Öcalan'ın aile ve avukat görüşünün biran önce sağlanması ve durumuna ilişkin görüşme gerçekleştirecek kişilerce açıklama yapılmasını beklediklerini dile getirdi. Sürücü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın halklara mal olan bir Önder olduğunu belirterek, özgürlük koşullarının sağlanması gerektiğini de kaydetti. Sürücü son olarak Özgürlük Nöbeti'nin tecrit politikasına son verilinceye kadar süreceğinin altını çizdi.

BOZOVA'DA DA HALK ALANDAYDI

Urfa'nın Bozova ilçesinde de Öcalan'ın üzerindeki tecride karşı başlatılan Özgürlük Nöbeti kapsamında Berkin Elvan Parkı'nda yüzlerce kişi bir araya geldi. "Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit barışa uygulanan darbedir" yazılı pankartın açıldığı eylemde, Öcalan'a karşı geliştirilen tecrit politikalarına tepki gösterildi. Bozovalılar, Öcalan'a karşı sürdürülen ağırlaştırılmış tecrit koşullarının biran önce son bulması ve özgürlük koşullarının sağlanmasını istedi.

VİRANŞEHİR VE SURUÇ'TA DA NÖBET EYLEMİ SÜRDÜ

Merkez Eyyübiye ilçesinde de HDP Eyyübiye İlçe Örgütü önünde bir halk bir araya geldi. Burada da Öcalan'a dönük tecrit politikalarına tepki gösterilerek, özgürlüğü talep edildi.

Viranşehir'de de Antin Park'ta, Suruç'ta da Cumhuriyet bir araya gelen halk Özgürlük Nöbeti'ni 3'üncü gününde de devam etti.

...