Vahşet bodrumlarında katledilen 4 kişiyi binler uğurladı

Cizre'de vahşet bodrumlarında katledilen Adil Küçük, Mahsun Erdoğan, Nusrettin Bayar ile 14 yaşındaki Hasan Ayaz'ın cenazeleri Şırnak'ta binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Özyönetim iradesinin ortaya konulduğu Cizre'de vahşet bodrumlarında yakılarak katledilen Adil Küçük, Mahsun Erdoğan, Nusrettin Bayar ve 14 yaşındaki Hasan Ayaz otopsi işlemlerinin ardından Şırnak'ta binlerce kişinin katıldığı törenle Nalaro Mezarlığı'nda son yolculuklarına uğurlandı. Bahçelievler Mahallasi'nde sarı, kırmızı yeşil bayraklara sarılı tabutları omuzlayan binler, mezarlığa kadar yaptıları yürüyüşte sık sık "Bijî Serok Apo", "Ey şehîd xwîna te erdê namîne" ve "Şehîd namirin" sloganları attı.

Mezarlıkta yapılan saygı duruşu sırasında Kürt ulusal marşı "Ey Reqîb"in okunmasının ardından MEYADER Şırnak Şubesi adına konuşan Mahmut Kaplan, ailelere başsağlığı dileyerek, "Devrimimizin başı sağ olsun. Devrimimiz ne kadar değerliyse onun bedelleri de o kadar büyüktür. Onun ağrıları da o kadar büyüktür. Bugün bu acı bütün Kürdistan'ın yüreğindedir. Onlar bizim için canlarını verdiler. Kendi menfaatleri için canlarını vermediler. Bizim özgürlüğümüz için canlarını verdiler. Bizler de onların izinde yürüme sözümüzü bir kez daha yineliyoruz" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise Cizre'nin 3 aydır vahşete karşı insanlığın onurunu savunduğunu söyledi ve "Cizre bugün Kürdistan'ın tarihini yeniden altın harflerle yazıyor. Cizre vahşete karşı kadınıyla, çocuğu, genci, yaşlısıyla direniyor. Zafer Cizîra Botan'ın olmuştur. Herkes de bunu böyle bilsin" diye konuştu. Hasan Ayaz'ın dayısı Sait Özlem de cenazeye katılan herkese teşekkür ederek, "Herkes bunu bilsin ki bizler öldürülmekle bitmeyiz. Kürt halkının başı sağ olsun" dedi. Nusrettin Bayar'ın annesi Felek Bayar ise "Kürt halkının başı sağ olsun. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederiz" diye konuştu.

Mahsun Erdoğan'ın babası Muhammed Erdoğan da 64 gün boyunca Cizre'de direndiklerini vurgulayarak, "Mahsun 1994 yılında doğdu. Onun doğduğu gün, köyümüz 7 gün boyunca bombalandı. 22 yıl sonra şehirlerimiz bombalanırken Mahsun'u katlettiler. 22 yıldır her gün barış diyoruz ama artık bundan sonra barış da kardeşlik de demeyeceğiz. Eğer bugün bu direnişten vazgeçersek 22 yıl sonra bu çocukları da katledecekler" dedi. '

Adil Küçük'ün babası Abdulah Küçük de herkese teşekkür ederek, "Oğlum sadece bizim şehidimiz değil tüm Kürdistan'ın şehididir. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerinde bulundu.

Öte yandan tören boyunca Adil Küçük'ün minik kızı Nuda'nın babasının tabutunun başından bir an olsun ayrılmaması ve annesinin de tabuta sarılarak, "Senin mücadeleni yarıda bırakmayacağım" demesi herkesi duygulandırdı.

Konuşmaların ardından cenazeler, özyönetim mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mezarlarının yanına defnedildi.
 

...