Vahşet bodrumlarında katledilen Tunç son yolculuğuna uğurlandı

Cizre'de vahşet bodrumlarında katledilen Murat Tunç, Şırnak'ta yüzlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Baba Ahmet Tunç, "Tek damla kanım kaldığı sürece onun bedenine sarılı bayrağa layık olacağım" dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde vahşet bodrumlarında yakılarak katledilen Murat Tunç, Silopi'deki otopsi işlemlerinin ardından Şırnak'ın Vakıfkent Mahallesi'ndeki Tekser Mezarlığı'nda yüzlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Aralarında HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, MEYADER, DBP ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi Tunç'un yeşil sarı kırmızı flamaya sarılı tabutunu Şırnak Devlet Hastanesi'nde aldıktan sonra "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo", "Ey şehîd xwîna te erdê namîne" ve "Ey şehîd rêya te rêya me ye" sloganları atarak mezarlığa kadar yürüdü.

Mezarlıkta özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına Kürt ulusal marşı "Ey Reqîb" eşliğinde yapılan saygı duruşunun ardından MEYADER adına söz alan Mahmut Kaplan, Tunç'un ailesine başsağlığı dileyerek, "Devrimimizin, Önderliğimizin başı sağ olsun. Ailemizin başı sağ olsun. Yüreğimiz yanmıyor dersek doğru olmaz. Ancak karşımızdaki vahşet karşısında direnmekten başka çaremiz de yok" ded

HDP Şırnak Milletvekil Leyla Birlik ise özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri andıklarını belirterek, "Bizler onları ve mücadelelerini asla unutmayacağız. Doğrudur, yüreğimiz yaralıdır. Her gün canlarımızdan birer parça gömüyoruz. Ama onların fedakarlığı karşısında başımız diktir. Üç aydır Cizîra Botan kuşatılarak anne karnındaki bebekten 70 yaşındaki ihtiyarlara kadar yüzlerce insanımız vahşice katledildi" dedi.

Boyun eğmeyeceklerinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini dile getiren Birlik, Kürt Özgürlük Harteketi'nin uzattığı barış elinin havada bırakıldığını hatırlatarak, "Bu devletin tarihinde halkların katliamları var. Tarihlerini halkların kanı ile yazmışlar. Ama bunlara boyun eğmeyeceğimizi herkes bilmelidir" dedi.

Ardından konuşan Tunç'un babası Ahmet Tunç da, "Önderliğimizin, hareketimizin ve halkımızın başı sağ olsun. Ben de Heval Şiyar'a mücadelesini sürdürme sözü veriyorum. Tek damla kanım kaldığı sürece onun bedenine sarılı bayrağa layık olacağım. Tekrardan halkımızın başı sağ olsun, hareketimizin başı sağ olsun, Önderliğimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tunç'un cenazesi aile kabristanında toprağa verildi.
 

...