Vahşet bodrumlarının etrafındaki polis kuşatması sürüyor

Sıkıyönetim kuşatmasının sürdüğü Cizre’de devlet güçlerinin saldırısı sonucu yüzlerce yaralının katledildiği vahşet bodrumlarının etrafında hala polis kuşatması sürüyor.

Türk devlet güçleri bodrumlardan arda kalan enkazları Dicle Nehri’ne dökmeye devam ederken kimsenin bölgeye yanaşmasına da izin vermiyor. Şırnak’ın Cizre ilçesinde sıkıyönetim saldırıları 76’ıncı gününde sürüyor.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın 11 Şubat’ta “operasyonlar bitti” açıklamasına rağmen kentte hala sıkıyönetim kuşatması sürerken, devlet güçlerinin saldırısı sonucu yüzlerce yaralının katledildiği vahşet bodrumlarının etrafında polis adeta kuş uçurtmuyor.

Bölgeye gitmek isteyenler gözaltına alınırken, polis ve askerin bodrumların etrafında zırhlı kepçelerle enkaz toplamaya devam ediyor.

Polislerin vahşet bodrumlarının enkazları civarında hala arama yaparken, bodrumlardan arta kalan enkazların hala Dicle Nehri’ne dökülmeye devam ediyor.

Cudi Mahallesi’nde bulunan bir çok binanın top atışları sonucu enkaz haline geldiği görüntülere yansırken, devlet güçleri tarafından bir çok binanın enkazı ise kaldırılmış durumda.

Aynı mahallede vahşet bodrumları dışında kalan bölgede devlet güçlerinin saldırılarda kullandığı düşünülen askeri malzeme atıklarını da yaktığı belirtildi.

Devlet güçlerinin bir çok binaya da Türk bayrağı astığı görüldü.