‘Van’da 7 polis öldürüldü, Gever’de zırhlı araç imha edildi’

YPS Genel Koordinasyonu, Van’da yapılan eylemlerde toplam 7 polisin öldürüldüğü, 6 polisin yaralandığı, Gever’de ise zırhlı aracın imha edildiğini açıkladı.

YPS Genel Koordinasyonu tarafından verilen bilgilere göre Van’da 7 polis öldürüldü, 6 polis ise yaralandı. Gever’de ise zırhlı araç imha edildi ancak ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

YPS, Van’da bir üyelerinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

YPS’nin verdiği bilgiler şöyle;

GEVER’DE ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

9 Ağustos'ta saat 18:50 'de Gever - Şemzinan yolunda seyir halinde bulunan saray güçlerine karşı Page ve Miçiç köyleri alanında kirpi tipi zırhlı bir araca yönelik birimlerimiz sabotaj eylemi düzenlemiştir. İmha olan bu araçta ölü ve yaralı sayısı tam bilinmemektedir. Bu eylem Gever Şehitleri anısına Şehit Mazlum İntikam Timi tarafından yapılmıştır.

VAN’DA 7 POLİS ÖLDÜRÜLDÜ

Erciş ilçesi Çelebi Bağ Mahallesinde birimlerimiz eylem düzenlemiş, Adilcevaz – Erciş yolu denetime alınmıştır. 100'den fazla toplanan araçtaki halka bilgilendirme yapılmıştır. Saat 22:00'de Saray çeteleri müdahalede bulunmaya çalışmış ve halka rast gele ateş açılmıştır.

Çelebi Bağ mahallesinde saat 23:00'ten saat 02:00'ye kadar çatışma yaşanmış, hedeflenen 1 Panzer imha edilirken 5 polis öldürülmüştür. Saray çeteleri panzer aracını bırakıp kaçmıştır. İkinci kez müdahale girişiminde bulunan çeteler birimlerimizce etkili vurulmuş Akrep tipi bir araç roketatarlar ile vurularak imha edilmiştir. Bu vuruşlar da 2 polis ölürken 6 poliste yaralanmıştır. Bu yaralılardan biri rütbelidir.

Eylemlerde Rojhat Kobane arkadaşımız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. 

Yaşamını yitiren YPS üyesinin kimlik bilgileri şöyle:

Rojhat Kobani

Erhan Orak

Anna Adı: Hanım

Baba Adı: Hayrettin/Bitlis