GÖRÜNTÜLÜ

YPG Genel Komutanlık Üyesi Hisên Çawîş yaşamını yitirdi

YPG Genel Komutanlık Üyesi Hisên Çawîş (Herekol) 19 Temmuz Devrimi’nin yıl dönümünde yaşamını yitirdi.

YPG Genel Komutanlığı, 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin büyük emekler veren Hisên Çawîş’un devrimin yıl dönümünde ölümsüzleştiğini açıkladı.

YPG açıklaması şöyle:

“Herekol arkadaş (Hisên Çawîş) devrim görevleri çerçevesinde 19 Temmuz Devrim anmasında yer aldığı sırada şehadete erişti ve yüzyılın soluksuz devrim mücadelesinin hakikat arayışçısı sembollerinden biri oldu. Başından beri Kürdistan devriminin tarihi sayfalarında yer almış ve imzasını atmıştır. Herekol arkadaş, YPG Genel Komutanlık üyelerindendi. O Kürdistan halkının ve Rojava toplumlarının gönlünde sürekli yaşayacaktır. O devrimci yürüyüşünde, devrimciliğin nasıl olmasını gerektiğini gösteren sembolümüz olmuştur. Bu sebeple O’nun yürüyüşünde büyük başarılar vardı ve tüm onurlu devrimciler onun yürüyüşünden örnek alarak büyüdüler. Alçak gönüllü Komutan ki,  fedakarlığı ülke topraklarının uzunluk ve genişliğinde devrim ateşi gibi yanmış ve sınırsız ateş topu olmuştur.

Savaşın en yoğun, en sıcak olduğu bir dönemde Kürdistan dağlarında bir savaşçı olarak gerilla saflarına katılmıştı. O hem komutan, hem savaşçı, hem öğretmen, hem de organizatördü. Yaralandıktan sonra esir düştü ve 15 yıl zindanlarda kaldı. Zindanlarda faşizme boyun eğmedi ve büyük bir direnişin sahibi oldu. Devrimcilik sınavının en zahmetli süreçleri olan ‘zindanı’ görkemli direniş başarısıyla geçirdi.

Herekol arkadaş, askeri, siyasi, ideoloji ve 19 Temmuz basın çalışmalarının tümünde yer aldı.  O aynı zamanda Rojava ve Suriye toplumu arasında halkların kardeşliği ve ortak yaşam sembollerindendi. YPG’de yer alan tüm oluşumlardan savaşçıları eğitti ve Demokratik Özerklik Yönetimi örneğindeki ortak yaşamı oluşturdu. Arkadaşımız,  Komutanımız Şehit Herekol’un savunduğu değerlere bağlı kalacağımızın sözünü veriyor ve amaç ve hedeflerini gerçekleştireceğimizi belirtiyoruz.’’

Kimlik bilgileri:

Kod Adı: Herekol

Adı Soyadı: Hisên Çawîş

Ana Adı: Xetîce

Baba Adı: Xelîl

Doğum Yeri: Dêrik/ Beroj köyü

Şehadet Tarihi ve Yeri: 19.07.2016 Dêrik