YPG: Halep’te 52 çete öldürüldü

Çete gruplarının Halep'in Şêx Meqsud Mahallesi’ne yönelik düzenlediği saldırılar devam ederken, yaşanan çatışmalarda tespit edilen 52 çete üyesi öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Festeqim Kema Emert Topluluğu, 13. Alay, Firqa El Şemaliye ve Nûreddîn Zenkî Taburu çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud Mahallesi’ne yönelik düzenlediği ortak saldırıların devam ettiğini bildirdi.  

YPG açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“Çete gruplarının saldırıları 7 ve 8 Nisan günlerinde de devam etmiştir. Çeteler havan ve cehennem toplarıyla, Grad ve el yapımı füzelerle sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarını da aralıksız bir biçimde devam etmiştir. Bu saldırılar sonucunda 5 sivil yurttaş şehadete ulaşmış, 16 yurttaşımız ise yaralanmıştır.

Son iki gün içinde yaşanan çatışmalarda güçlerimiz çetelere ağır darbeler vurmuştur. Bölgede yaşanan çatışmalarda güçlerimiz çetelere ait 1 adet tank, 1 adet 23,5mm'lik doçka, 2 adet 14,5 mm'lik doçka, 20 askeri araç ve 1 cephane deposunu imha etmiştir. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 52 çete üyesi öldürülmüş, çok sayıda çete üyesi de yaralanmıştır.

Çete saldırılarına karşı büyük bir özveri ve fedakarlıkla savaşan 1 yoldaşımız ile saldırıların ilk gününde yaralanan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan diğer bir yoldaşımız şehadete ulaşmışlardır.

Güçlerimizin görkemli direnişi karşısında ağır kayıplar alan çetelerin saldırıları 8 Nisan günü akşam itibarıyla zayıflamıştır.”

YPG,  8 Nisan günü saat 21.00'da DAIŞ çetelerinin Aşağı Cerablus'taki mevzilerinden Kobanê'nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediğini kaydetti.

YPG açıklamasında, “8 Nisan günü DAIŞ çeteleri Şedadê kasabasına bağlı Mekmen köyü ile Şedadê kasabasıyla Irak sınırı arasında bulunan Bawerdê köyüne yönelik havan topları ve ağır silahlarla birer saldırı düzenlemiştir” denildi.