YPG: Temmuz'da 242 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Temmuz ayı savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre; 242 çete öldürülürken, 18 savaşçı şehadete ulaştı.

Yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: 

"Temmuz  2016'da Suriye Ulusal Koalisyonu'na bağlı çeteler onlarca kez havan topları ve ağır silahlarla Halep'e bağlı Şex Meqsud Mahallesi'ne yönelik saldırılarda bulunmuşlardır. Bu  saldırılar sonucunda 1 çocuk şehit olmuştur.

Bu ay 22 kez Türk ordusu Rojava sınırını ihlal ederek saldırıda bulunmuştur. Türk ordusu 31 Temmuz  günü Serekaniye'ye bağlı Elok köyünden Kuzey Kürdistan'a geçmek isteyen 3 yurttaşı sınırda yakalamış, bu yurttaşlardan biri askerler tarafından darp edilmiş ve ardından kurşunlanarak öldürülmüştür.  Bu saldırılarda sivil halk büyük maddi zarar görmüştür.

Minbic Hamlesi ile büyük güç kaybeden ve ağır darbeler alan DAİŞ çeteleri Rojava-Kuzey Suriye Federasyonu sınır bölgelerinde sivil halkı hedef alan saldırılar düzenlemektedir.

Çeteler 16 Temmuz sabahı bu amaçla Eyn Îsa kasabası ile Kobanê'ye bağlı Tişrîn Barajı'nın güneydoğusu arasında kalan bölgede bir saldırı düzenlemiştir. Sınır hattı üzerinde bulunan 6 köye sızan çeteler tespit edilebilen Sêgolê köyünde 10, Birberqalê köyünde ise 3 sivil yurttaşımızı katletmiştir."

YPG, 18 savaşçısının da şehadete ulaştığını bildirdi.

242 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada, YPG'nin 6 operasyon gerçekleştirdiği, 91 temas ve çatışmaya girdiğine dikkat çekilerek, şu bilgiler de paylaşıldı:

Öldürülen  Çete Sayısı: 242

Ölü Ele Geçirilen Çete Sayısı: 96

Sağ Ele Geçirilen Çete Sayısı: 6                     

Çetelere Ait Kullanılamaz Hale Getirilen Araç ve Silahlar: 2 adet bomba yüklü araba, 1 adet hummer,1adet panzer,2 adet askeri araç, 2 adet doçka yüklü araba, 1 adet motorsiklet.

Ele Geçen Askeri Araç ve Silahlar: 3 adet suikast silahı, 1 adet kamara, 54 adet kalaşkinof, 9 adet BKS, 84 adet jarjör, 2200 mermi, 20.017 el bombası, 1 adet dürbün, 1 adet tereks, 5 adet RPG roketatarı, 1 adet keşif uçağı,

3 adet askeri araba, 1 adet panzer, 3 adet LAW silahı, 5 adet UZİ silahı, 96 ölü çete.