YPS: 11 Saray çetesi öldürüldü

YPS Genel Koordinasyonu, Sur, Nusaybin ve Hezex’te yaşanan çatışmalarda 11 Saray çetesinin öldürüldüğünü bildirdi.

Yekîneyên Parastina Sivîl (YPS) Genel Koordinasyonu, faşist AKP devletinin Kürdistan'daki özyönetim alanlarına yönelik başlatmış olduğu topyekun savaş konseptinin bugün de devam ettiğini belirtti. YPS, güçlerinin özyönetim alanlarında çetelerin saldırılarına karşı öz güçleri ve iradelerine dayanarak tarihi bir direniş sergilediğini ve çetelere ağır kayıplar verdirttiğini vurguladı. YPS, direniş eylemleri sonucu Sur'da 4, Nusaybin’de 1, Hezex'te ise 6 çetenin öldürüldüğünü, 3 çetenin de yaralandığını kaydetti.

YPS Genel Koordinasyonu açıklamasında, eylem ve çatışmaların ayrıntılarına ilişkin şunlar ifade edildi:

“28 Şubat günü akşam saatlerinde Hezex merkezde çeteler 3 koldan mahallelere saldırı girişiminde bulunuyor. Alanya Caddesi üzerinde güçlerimizin verdiği etkili karşılık ile 2 asker öldürüyor.

Aynı zamanda Midyat yolu üzerinde sızma girişiminde bulunan çeteleri güçlerimiz fark edip vuruyor. Burada 3 asker öldürülürken 2 asker yaralanıyor. Çetelerin araçlara mahallelere saldırı girişiminde güçlerimizin gerçekleştirdiği suikast eylemlerinde 1 asker öldürülüp 1 asker yaralanıyor.  Mahallelere giremeyen çeteler yoğun teknik kullanarak mahalleleri vurmuştur.

Yine Nusaybin’de yaşanan çatışmalarda 1 polis öldürülmüştür.

28 Şubat Günü Amed Sur'da yaşanan çatışmalarda 4 çete güçlerimizce öldürülmüştür. Yine mahallelere giremeyen çeteler yoğun teknik kullanarak mahalleleri vurmuştur.

Aynı gün güçlerimizce gerçekleştirilen eylemler esnasında çeteler tanklarla 5 katlı 3 binayı bombardımana tutmuş ve bu binaları tümden yıkmıştır

Sur direnişi başından beri Sur'daki operasyonlara katılan işbirlikçi Ergani'ye bağlı Ahmetli (Pir Ahmet) köyünden Kadê adıyla bilinen korucubaşı halkımıza karşı tüm katliam saldırılarında yerini almıştır. Bu korucudan halkımız karşısında yaptığı ihanetin hesabı sorulacaktır.

Cemal Yılmaz mahallesinde yol açmaya çalışan bir kepçe güçlerimizce vuruluyor. Darbe alan kepçe geri çekilmek sorunda kalıyor.”