YPS: 17 Saray çetesi öldürüldü

YPS, gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalarda 1 binbaşı, 2 emniyet amirinin de aralarında bulunduğu 17 Saray çetesinin öldürüldüğünü duyurdu. YPS, çok sayıda zırhı aracın da ya imha edildiğini ya da darbelendiğini ifade etti.

YPS Genel Koordinasyonu, direniş güçlerinin mahallelere dönük yapılan katliam saldırılarına karşı eylemlerinin devam ettiğini belirtti.

YPS, 3-7 Nisan tarihleri arasında yaşanan eylem ve çatışmaların sonuçlarını da açıkladı: 

NUSAYBİN’DE 3 ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

3 Nisan günü saat 14.00'te YPS birimlerimizin, Nusaybin Alika Mahallesi’ne girmek isteyen 1 Ejder tipi zırhlı araca roketatarlarla yaptığı vuruşlar sonrasında araç imha olmuştur. Bu araçtaki ölü Saray çetelerinin sayısı netleştirilememiştir. Aynı gün saat 15.00'te bu kez Çaxçax yolu üzerinde hareket eden Ejder tipi zırhlı araç da yine ağır silahlarla vurularak imha edilmiştir. Ölü ve yaralı düşman sayısı bilinmemektedir.

4 Nisan günü saat 15.00'te Alika Mahallesi’ne girmek isteyen 1 Kobra zırhlı araca dönük yapılan roketatarlı eylem sonucunda araç imha olmuştur. Bu araçtaki ölü ve yaralı çete sayısı bilinememektedir. Saat 15.30'da ise 1 Drone keşif uçağı düşürülmüştür. Daha sonra 4 koldan mahalleye saldıran devlet güçlerine karşı YPS birimlerimizin aktif savunması gelişmiş, birinci kolda 5, ikinci kolda ise 2 özel harekatçı öldürülmüştür.

5 Nisan günü saat 12.00'de bir grup Saray çetesi eve yerleştiği esnada el bombaları ile vurulmuştur. Geri çekilme yapan düşmanın ölü ve yaralıları netleştirilememiştir.

6 Nisan günü saat 16.30'da bir eve yerleşen Saray çetelerine yönelik bir birimimiz tarafından sabotaj eylemi yapılmıştır. Yapılan eylem sonrası ölü ve yaralıları olsa da sayısı netleştirilememiştir.

İMHA EDİLEN TANK VİDEOYA ÇEKİLDİ

7 Nisan günü saat 12.30'da Çaxçax yolu üzerinden Alika Mahallesi’ne girmek isteyen 1 tank, hem roketlerle vurulmuş hem de sonrasında sabotaj eylemiyle patlatılmıştır. Patlama sonrası tank imha olurken eylemin videosu da çekilmiştir. İmha olan tank halen güçlerimizin denetimindedir.

6 Nisan günü YPS birimlerimiz zırhlı 1 kepçeyi hedef alarak imha etmiştir. Aynı gün öğleden sonra da 1 Ejder zırhlı araç da vurulara darbelenmiştir. Yine bu saatlerde 1 kepçe mahalleye girmek isterken vurulmuş ve darbe alarak geri çekilmiştir. Aynı gün Koçer Mahallesi’nde yapılan atışlar sonucu 1 Saray çetesi öldürülmüştür.

7 Nisan günü sabah 09.30'da mahalleye girmek isteyen 1 kepçe de roketatarlarla vurularak darbelenmiş ve geri çekilmek zorunda kalmıştır. Yine 1 tank vurularak darbelenmiş ve geri çekilmiştir.

7 Nisan günü öğlen saatlerinde yapılan atışlar sonrası 1 JÖH elemanı öldürülmüştür. SPG silahı ile atışlar yapan düşmanın bu mevzisi de vuruşlar sonrasında darbelenmiştir. Yaşanan çatışmalarda 1 binbaşı ve 2 emniyet amiri öldürülmüştür. Düşman, ölü ve yaralılarını almak için sis bombası kullanmışlardır.

6 Nisan günü Şehit Gelhat mahallesindeki çatışmalarda 1 YPS üyemiz şehit düşmüştür.

ŞIRNAK’TA 3 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

6 Nisan günü Cumhuriyet Mahallesinde YPS birimlerimizin yaptıkları atışlar sonrasında 3 PÖH elemanı öldürülmüştür.

6 Nisan günü Cumhuriyet Mahallesi’nde YPS birimlerimiz, saray çetelerinin girdiği bir eve dönük yaptığı sabotaj eyleminde ölü ve yaralıları olmuş ancak netleştirilememiştir. Olay yerine gelen 2 ambulans ölü ve yaralıları kaldırmıştır.

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki ziyaret tepesinde konumlanan 1 tank mahalleyi bombaladığı esnada ağır silahlarla vurulmuştur. Yapılan atışlar sonrasında tankta meydana gelen patlamalar sonrası tank içindeki personel ölmüştür.

GEVER’DE 2 PÖH ÖLDÜRÜLDÜ

7 Nisan günü Cumhuriyet mahallesinde 1 kepçe, 1 tank ve bu araçlarla birlikte yaya olarak katliam amaçlı mahalleye gelen 3 JÖH elemanına dönük yapılan atışlar sonrasında 2 PÖH elemanı öldürülmüştür.“

3 SAVAŞÇININ KİMLİK BİLGİLERİ

Çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren 3 savaşçının kimlik bilgilerini de açıkladı:

Kod: Zınar Serhat

Adı: Cumali Bircan

Anne: Şengül

Baba: Mehmet

Doğum: Muş Bulanık

***  

Kod: Rızgar Garzan

Adı: Yunus Erdem

Anne: Şükran

Baba: Mehmet Şah

Doğum: 1993/Batman

***

Kod adı: Andok Zana

Ad Soyadı: Sekvan İlhan

Anne-Baba Adı: Taybet – Etar

Şahadet Tarihi: 3 Nisan/Şırnak