YPS 3 günlük bilançoyu açıkladı

YPS Genel Koordinasyonu, son üç günde yaşanan çatışmalarda ve yapılan eylemlerde, biri rütbeli Saray çetesi, 18 PÖH ve 6 JÖH elemanının öldürüldüğü duyurdu.

YPS Genel Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada, Kürdistan’da devam eden saldırılar ve son üç günlük çatışmalar hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, ‘’Kürdistan'ı yeniden sömürgeleştirmek isteyen işgalci faşist AKP-DAİŞ çetelerine karşı öz savunma güçlerimiz öncülüğünde devam eden direnişimiz, kapsamlı biçimde devam etmektedir. Öz yönetim direnişimizin görkemli bir biçimde sürdüğü şehirlerimizde sömürgeci çeteler her geçen gün saldırılarını arttırmakta ancak sonuç alamamaktadır’’ denildi.

YPS Koordinasyonu, Nusaybin, Gever ve Şırnak’ta son üç günde, toplamda, ‘’1 rütbeli saray çetesi ile birlikte bilinen 18 PÖH elemanı ve 6 JÖH elemanı öldürülmüş, 8 PÖH elemanı ve 2 JÖH elemanı da yaralanmıştır. 4 zırhlı araç imha edilirken 3 zırhlı araç da darbelenmiştir. Ayrıca 2 drone keşif uçağı düşürülmüştür’’ denildi.

YPS açıklamasında, direniş kentlerindeki duruma ilişkin şu ayrıntılar yer aldı.

NUSAYBİN:

5 Nisan günü 1 kepçe Alika mahallesine girmek isterken birimlerimiz tarafından yapılan eylem sonucunda bu kepçe kullanılamaz hale gelmiştir.

7 Nisan günü 1 kepçe ve 1 ejder tipi zırhlı araç Çaxçax mahallesine girmek isterken yapılan eylemler sonucunda zırhlı araç kullanılamaz hale gelip olay yerinde enkazı kalırken, kepçe ise darbe alarak geri çekilmiştir. Ölü ve yaralı saray çetelerinin sayısı ise bilinmemektedir. Yine aynı gün bu mahallede YPS JIN üyelerimizin yaptığı atışlar sonrasında 1 saray çetesi yaralanmıştır.

7 Nisan günü Şehit Gelhat mahallesine saldırı amaçlı gelen 1 ejder tipi zırhlı araca eylem yapılmıştır. İmha olan araçtaki ölüleri almak için olay yerine çok sayıda ambülans gelmiştir. Ayrıntılı bilgiler sonra aktarılacaktır.

8 Nisan günü Saray çeteleri Alika mahallesine katliam amaçlı saldırı düzenlediği sırada direnişçilerimiz tarafından vurulmuştur. Yapılan vuruşlar sonucunda 2 saray çetesi öldürülmüştür. Yine aynı mahallede bir eve giren operasyon gücüne yapılan sabotaj eyleminde 3 saray çetesi öldürülmüş, çok sayıda çete ise yaralanmıştır. Aynı gün direniş birliklerimiz 1 drone keşif uçağını da düşürmüştür.

8 Nisan günü Çaxçax mahallesinde bir grup saray çetesi, bir evde konumlandığı sırada direnişçilerimiz tarafından fark edilerek hedeflenmiştir. Yapılan eylemde ölü ve yaralı çete sayısı olmakla birlikte netleştirilememiştir. Detaylı bilgiler geldiği oranda aktarılacaktır. Yine bir grup JÖH elemanına dönük yapılan eylemde 5 JÖH elemanı öldürülmüş 8 PÖH elemanı da yaralanmıştır. 

9 Nisan günü Çaxçax mahallesine girmek isteyen 1 kepçe aracına yapılan sabotaj eyleminde araç kullanılamaz hale gelmiştir.

9 Nisan günü saat 11.00'de birimlerimiz tarafından 1 drone keşif uçağı düşürülmüştür.

Devlet güçlerinin mahallelere dönük yoğun olarak tank, obüs ve havan silahlarıyla bombardıman yapması sonucu çok sayıda ev yıkılmıştır. 

ŞIRNAK:

9 Nisan günü yaşanan çatışmada 2 PÖH elemanı öldürülmüştür.

Eski okul önünde 1 kobra tipi zırhlı araca dönük güçlerimizce yapılan atışlar sonucunda araç darbelenmiştir.

10 Nisan günü sabah saatlerinde Navyen yolu üzerinde 1 kobra tipi zırhlı araca dönük yapılan sabotaj eyleminde araç imha olmuştur. Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde çatışmalar halen devam etmektedir. Sonuçları ve ayrıntılı bilgiler daha sonra aktarılacaktır.

Eski cezaevi yakınlarında toplanan bir grup JÖH elemanına birimlerimiz tarafından eylem düzenlemiş burada 2 JÖH elemanı öldürülmüş, 2 JÖH elemanı da yaralanmıştır.

9 Nisan günü öğlen saatlerinde Siirt yolu üzerinde bulunan 1 tank yapılan vuruşlar sonrası darbe alarak geri çekilmiştir. Aynı alanda 1 JÖH elemanı da yapılan atışlar sonrası ölmüştür. Öğle saatlerinden bu yana Yeni Mahallede çatışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Düşman tarafından çatışma bölgesine çok sayıda ambülans gönderilmektedir.

9 Nisan günü İsmet Paşa Mahallesinde 1 A-4 ağır silah mevzisi vurulmuş, burada 3 JÖH elemanı öldürülmüştür.

GEVER:

9 Nisan günü saat 13.00 sıralarında saray çeteleri, Su Deposu tarafından Cumhuriyet mahallesine girmek isterken birimlerimiz tarafından fark edilip vurulmuştur. Yaşanan çatışmada 1 rütbeli ve 5 saray çetesi olmak üzere toplam 6 saray çetesi öldürülmüştür.  Ayrıca burada çok sayıda yaralıları da vardır. Ayrıntılı bilgiler daha sonra aktarılacaktır. Devlet güçlerinin çok yoğun bir şekilde obüs, havan, katyuşa ve tanklarla mahalleri bombardımana tabi tutması devam etmektedir.