YPS: 9 Saray çetesi öldürüldü

YPS Genel Koordinasyonu, Hezex ve Sur’da gerçekleştirilen eylemlerde bir rütbeli subay olmak üzere toplam 9 Saray çetesi öldüldü.

Yekîneyên Parastina Sivîl (YPS) Genel Koordinasyonu, çetelerin direniş kalelerine saldırıları karşısında direniş ve eylemlerin devam ettiğini belirtti. YPS, bu eylemler sonucunda Hezex'te 8 çete öldürülürken 10’unun da yaralandığı bildirdi. Yine Amed'in Sur ilçesinde de 1 rütbeli asker öldürüldüğü, 1 askerin de yaralandığı ifade edildi.

YPS gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmaların ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“26 Şubat günü saat 11.00 de Hezex merkezde Alanya Caddesi üzerinde çeteler konumlanmaya çalışırken güçlerimiz çeteleri vuruyor. Burada çetelerin net 2 ölü, 3 yaralısı var.

Aynı gün saat 11.30 da Alanya Caddesi üzerinde çeteler mahalleye tekrar girmeye çalışıyor. Arazide arama yapan bir Kobra aracında tuzak patlatılıyor. Burada 2 araç tümden imha olurken çetelerin 5 ölü 7 yaralısı var. Saray yandaş basınında 7 yaralı veriyor. Bu bilgiler doğru değildir.

Yine aynı gün akşam Saat 4.30'da çeteler mahallelere girmek istiyor. Güçlerimiz karşılık verince çeteler geri çekilmek zorunda kalıyor.

Aynı saatlerde Midyat yolu üzerinde toplanan çeteler direniş birliklerimiz tarafından vuruluyor.  Burada 1 özel harekatçı öldürülüyor.

 Amed Sur'da çeteler  teknik kullanarak sonuç almaya çalışmaktadır. Dün çıkan çatışmalarda 1 rütbeli asker öldürülmüş bir askerde yaralanmıştır.”