YPS: İdil’de 10, Şırnak’ta 1 AKP çetesi öldürüldü

YPS açıklamasına göre, İdil’deki eylemlerde 10, Şırnak merkezde 1 özel harekatçı öldürüldü, Nusaybin’de ise zırhlı araç imha edildi.

YPS Genel Koordinasyon İdil ve Şırnak merkezdeki çatışma ve direnişe ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

YPS açıklamasına göre, İdil’deki eylemlerde 10, Şırnak merkezde 1 özel harekatçı öldürüldü, Nusaybin’de ise zırhlı araç imha edildi.

YPS Genel Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

‘’27 Şubat günü saat 16.00'da AKP’nin Kürdistan’daki çeteleri 3 koldan Hezex (İdil) merkezdeki mahallelere saldırı başlattığı esnada güçlerimiz tarafından hedef alınmıştır. Bu bölgede yaşanan çatışmalarda 5 çete öldürülürken 1 çete de yaralanmıştır. Geri çekilerek bu kez başka bir güzergahtan zırhlı araçlarla saldırıya geçen özel harekat çeteleri de etkisiz hale getirilmiştir. Bir tankta tuzak patlatılması sonucu tank kullanılamaz hale gelirken, patlama sonrası 4 özel harekatçı da öldürülmüştür. Yine bu bölgede yapılan bir suikast eylemimiz sonucun 1 çete öldürülmüştür. Saldırısı püskürtülen AKP çeteleri, yaşanan bu çatışma ve aldığı darbeler sonrasında geri çekilmiş ve teknik ağırlıklı mahalleleri bombardımana tabi tutmaya başlamıştır.’’

ŞIRNAK’TA 1 ÖZEL HAREKETÇI ÖLDÜRÜLDÜ

YPS, Şırnak merkezdeki eylemlere ilişkin de bilgi verdi. Buna göre, 27 Şubat gece saatlerinde Şırnak Yeni Mahalle’de 1 uzman çavuş işlettiği cafede hedef alınmış ve ağır yaralanmıştı.  

Yine Şırnak merkez Bahçelievler mahallesindeki polis evine ise, suikast eylemi yapılmış bir polis öldürülmüştür.

Açıklamanın devamında şu bilgiler yer aldı:

27 Şubat günü öğlen saat 12.00'de Şırnak’ın Yeşilyurt mahallesinde AKP çeteleri, kepçe ile burada bulunan barikatları kaldırmak istemiştir. Bu esnada güçlerimiz bu kepçeyi vurup etkisiz hale getirirken kepçe operatörü de ağır yaralanmıştır.

NUSAYBİN’DE ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

28 Şubat günü sabah saat 06.00'da Mardin Nusaybin’in Çaxçax caddesi üzerinde  güçlerimiz 1 kobra tipi zırhlı aracı vurarak imha etmiştir. Ancak yapılan bu eylemde zırhlı araçtaki çete sayısı netleştirilememiştir.