YPS: Kutsal direnişimiz devam ediyor

YPS: Apocu direniş ruhunun her geçen gün artarak devam ettiği Kürdistan şehirlerinde, Saray çetelerinin işgal, imha ve sömürü emellerine karşı gösterilen kutsal direniş devam etmektedir.

YPS Genel Koordinasyonu, Apocu direniş ruhunun her geçen gün artarak devam ettiği Kürdistan şehirlerinde, Saray çetelerinin işgal, imha ve sömürü emellerine karşı gösterilen kutsal direnişin devam ettiğini ifade etti. YPS, “Şehitlerimizin yolunda, faşist Saray çetelerine karşı mücadele ruhu direnmeye ve bu direniş ateşini yakmaya devam edeceğiz” dedi.

YPS yaşanan çatışma ve eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti.

ŞIRNAK:

8 Nisan günü Cumhuriyet mahallesine biber gazı atan polislere dönük yapılan atışlar sonrasında 1 PÖH elemanı öldürülmüştür. Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde çatışmalar devam etmektedir. Şehit düşen 1 YPS üyemizin sicil bilgileri sonra verilecektir.

SİLOPLİi:

5 Nisan günü zırhlı araçlarla operasyona gelen devlet güçlerine yönelik yapılan eylemlerde 1 kobra tipi ve 1 akrep tipi zırhlı araç imha edilmiştir. 6 Nisan'dan bu yanan çatışmalar merkez mahallelerde devam etmektedir. 4 ve 5 Nisan günlerinde şehit düşen 3 YPS üyemizin sicilleri şöyledir;

Kod: Rüstem Osyan / Adı: Bahattin Gülen / Baba Adı: Ahmet / Anne Adı: Sarya / Doğum: 1993 Osyan

Kod: Seyithan Piran / Adı: Ali Altürk / Anne: Derya / Baba: Zade / Doğum: 1986 Uludere

Kod: Şoreşger Gap / Velid İnan/ Anne: Emine / Baba: İsmail / Doğum: 1996 Viranşehir

GEVER     

YPS denetiminde olan mahallelerde bombardımanlar halen devam etmektedir.”