YENİLENDİ

YPS: Sur ve Şırnak’ta 14 özel harekatçı öldürüldü

YPS Genel Koordinasyonu Amed’in Sur ilçesinde 9, Şırnak’ta İdil ilçesinde ise 5 özel harekatçının öldürüldüğünü açıkladı.

YPS, AKP medyasında çıkan Sur’a ilişkin haberlerinde psikolojik savaş amacıyla servis ettiğini vurguladı.

Sivil Savunma Birlikleri-YPS Genel Koordinasyonu, Amed ve Şırnak’ta devam eden çatışma ve eylemlerin sonuçlarına ilişkin yazılı bilgilendirmede bulundu.

AKP faşizmi karşısında direndiklerini belirten YPS, güçlerinin tarihi direniş ve eylemlerde bulunduklarını belirtti.

Koordinasyon, Amed’in Sur ilçesinde 9, Şırnak’ın İdil (Hezex) ilçesinde ise 5 özel harekatçının öldürüldüğünü açıkladı.

15 ÖZEL HAREKATÇI ÖLDÜRÜLDÜ

YPS açıklamasında yer alan detaylar şöyle:

24 Şubat günü Amed'in Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda direniş birliklerimiz 4 özel harekatçıyı öldürürken, 6 tanesi de yaralandı.

25 Şubat günü yine Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda 4 özel harekatçı öldürülmüştür.

25 Şubat günü saat 14.00'te AKP ve Saray çeteleri Şırnak'ın Hezex ilçesindeki Turgut Özal mahallesine yoğun saldırılar gerçekleştirdi. Midyat yolu mıntıkasından mahalleye girmeye çalışan çetelere karşı yapılan eylemde 3 özel harekatçı öldürüldü 2 özel harekatçı da yaralandı.

25 Şubat günü akşam saatlerinde Şırnak merkeze bağlı Ömer Kabak meydanında bir astsubay direniş birliklerimiz tarafından öldürülmüştür. Yine aynı gün Kadem karakoluna yapılan eylem de 1 polis öldürülmüştür.

AKP MEDYASI SUR’A İLİŞKİN YALAN HABER YAPIYOR

AKP’nin faşist saldırıları sürdükçe direnişe ve eylemlere devam edeceklerini belirten YPS Koordinasyonu, AKP medyasında çıkan ‘Sur’a ilişkin haberlerin’ yalan olduğunu vurguladı.

Açıklamada, ‘’AKP yandaş medyasında çıkan ve iddia edilen Sur sorumlusun kaçtığı, Sur Direnişçilerinin alanlarının daraldığı, direnişçilerin direnişini sürdürmeleri için baskı yapıldığı haberleri tamamen yalan olup özel savaş medyası tarafından servis edilen psikolojik üstünlük haberleridir. Bu tür haberlere ne halkımız nede özgür basın itibar göstermemelidir’’ denildi.