Yüksek: Amaç DBP’yi çalışamaz hale getirmek

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, siyasi soykırım operasyonunun amacının DBP'yi çalışmaz hale getirmek olduğunu söyledi. Yüksek, “Öldürerek, korkutarak ve zindanlara atarak bu sorunu ortadan kaldıramazsınız” dedi.

DBP Yerel Yönetimlere yönelik gerçekleştirilen ve çok sayıda siyasetçinin gözaltına alındığı siyasi soykırım operasyonuna ilişkin DBP Genel Merkez Danışma Bürosu'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DBP Eş Genel Başkan yardımcıları Gülcan Şimşek ve Mehmet Salih Yıldız katıldı. Yüksek, PM üyelerinin gözaltına alındığı, yerel yönetimler binalarının basıldığı ve birçok evrak, bilgi, belge ve bilgisayara el konulduğunu söyledi.
Yüksek, AKP'nin darbe girişimi içinde olduğunu kaydetti. Savaşın, şiddet ve yaşananların büyüklüğü içerisinde pek basına yansımayan durumların olduğunu ifade eden Yüksek, her gün çok sayıda kişinin gözaltına alınıp tutuklandığını vurguladı. 
Kamuran Yüksek, partilerinin merkezi düzeyde hedeflendiğini, birçok arkadaşlarının da katledildiğini söyledi. Yüksek, şimdi de gözaltı ve tutuklamaların devam ettiğini belirterek, gözaltıları "sindirme operasyonu" olarak değerlendirdi. Yüksek, operasyonun amacının DBP'yi çalışmaz hale getirmek olduğunu dile getirdi. 
Yerel Yönetimler Komisyonu üyelerinin gözaltına alınmasıyla DBP'li belediyelerin yıpratılmak istendiğine işaret eden Yüksek, operasyonun AKP'nin seçimle kazanamadığı belediyeleri bu şekilde ele geçirme amacı taşıdığını da kaydetti. Bu yöntemin daha önce denendiğine işaret eden Yüksek, "Arkadaşlarımızı 2009'da da cezaevine attılar. O zaman yıldıramadınız şimdi de yıldıramazsınız. Öldürerek, korkutarak ve zindanlara atarak bu sorunu ortadan kaldıramazsınız" dedi.