‘Yüreğimizle, beynimizle, emeğimizle Sur direnişine katılalım’

DEM-GENÇ ve ÖDGK: Abluka kalkana kadar tüm Amed ve Kürdistan gençliğini sürekli direnişe çağırıyoruz. Yüreğimizle, beynimizle, emeğimizle Sur direnişine katılalım. Onurlu ve özgür yaşamanın tek yolu direnmektir, şimdi direnmenin ölçüsü de Sur’dur.

DEM-GENÇ ve ÖDGK(Özgür Demokratik Genç Kadınlar), Sur için yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Yurtsever Kürt gençliği, genç kadınları Kürdistan’ın dört bir yanında dünyada eşine benzerine rastlanılmayan bir direnişi sergilenmektedir. Tüm dünyanın ve özelliklede halkımızın düşmanlarının şok olduğu bu görkemli direnişe AKP faşizmi tüm barbarlığıyla saldırmaktadır. AKP ve çetelerinin onursuzluğu, insanlıktan çıkmışlığı karşısında Cizre ve Sur halkımız ve Kürdistan gençliği onuru, insanlığı kurtaran duruşuyla umut oluyor, özgür geleceği kuruyor. Tam 88 gündür Sur büyük direniyor ve şimdi sıra hepimizde, hepimizin birlik olmasında.

Hepimizin gözü önünde onurlu Cizre halkı direnişin ölçüsünü ortaya koymuştur, ancak AKP çeteleri barbarca bir katliamı gerçekleştirmişlerdir. Bunu unutmayacağız ve çok öfkeliyiz. Unutmadan nasıl yaşanılacağını ve direnileceğini Cizre ve Sur halkımız bize göstermiştir” denildi.

DEM-GENÇ ve ÖDGK açıklamasında devamla şu ifadeler yer verildi:

“Değerli Amed’in yurtsever gençliği, Amed’in yiğit genç kadınları ve oğulları;

Gün Cizre’nin hesabını sorma ve kalbimiz Sur’da halkımızın başarısını kutlama, yayma, büyütme ve Sur’da ki ablukayı kırma ve orada kahramanca direnen halkımızla, arkadaşlarımızla birleşme tek yürek olma günüdür. Amed gençliği her zaman Amed halkına yönelik her saldırıda halkını, şehrini koruyan onurlu duruşu sergilemekten tek bir an dahi korkmadı, geri adım atmadı, aksine hep Kürdistan’a yiğit Botan gençliği gibi öncülük etti. Şimdi çalışıyorsak işi, okula gidiyorsak okulu her ne yapıyorsak onu bırakalım ve her yerde herkesi Sur direnişinin önünde kilitlenmeye seferber edelim. Sur’un özgürlüğü özgürlüğümüzdür, abluka kalkana kadar tüm Amed gençliğini ve Kürdistan gençliğini sürekli direnişe çağırıyoruz. Yüreğimizle, beynimizle, emeğimizle Sur direnişine katılalım. Onurlu ve özgür yaşamanın tek yolu direnmektir, şimdi direnmenin ölçüsü de Sur’dur.

Bu gün saat 13:00 da Koşuyolu’nda Sur için, özgürlüğümüz gerçekleşecek olan büyük yürüyüşe tüm Amed gençliğini, tüm halkımızı katılmaya çağırıyoruz. AKP çeteleri Sur’da bir katliam gerçekleştirmek istiyor, buna izin vermeyeceğimizi göstermeye çağırıyoruz.

Gün direnişi büyütme, sokaklara akma ve Kürdistan’ı özgürleştirme Sur’da buluşma günüdür.

Tüm yurtsever devrimci gençliği, fedai Amed gençliğini görkemli Sur direnişini yükseltmeye ve ablukayı kırmaya çağırıyoruz.”