3 işgalci cezalandırıldı, Türk devleti 1 tanesini açıkladı

Kurdistan Özgürlük Gerillası, Zap’ta 1’i rütbeli olmak üzere toplam 3 işgalci Türk askerini cezalandırdı. Türk devleti kayıplarını 1 olarak açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi “Kurdistan Özgürlük Gerillası, sömürgeci Türk devletinin işgal harekatı karşısında tarihi bir direniş sergileyerek işgalcilere ağır darbeler vurmaktadır. Savaş suçlusu Türk ordusu insanlık dışı yöntemleri yoğun bir şekilde kullanmasına rağmen fedaice savaşan güçlerimizin direnişi karşısında ilerleyememektedir. Gerilladan aldığı ağır darbeleri gizlemek için yoğun çaba içerisinde olan işgalciler, son olarak 1’i rütbeli olmak üzere en az 3 işgalcinin cezalandırıldığı Zap alanında gerçekleştirilen eylemde sadece bir kaybını vererek bir kez daha gerçekleri kamuoyundan gizlemeye çalışmıştır.

Fedailer çizgisinde kesintisiz bir mücadele yürüten güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 1’i rütbeli olmak üzere en az 3 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 6 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

"Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

5 Aralık’ta Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Kuncî savaş mevzileri çevresinde hareket halindeki işgalciler güçlerimizce denetim altına alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle hedeflenmiştir. Hareketli timlerimiz tarafından gerçekleştirilen bu eylemde 1’i rütbeli olmak üzere en az 3 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından işgalciler Skorsky helikopterleriyle kayıplarını alandan uzaklaştırabilmiştir.

5 Aralık saat 23:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

6 Aralık saat 15:20’de Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

6 Aralık saat 14:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce orta otomatik silahlarla vurularak darbelenmiştir.

6 Aralık saat 14:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Aralık’ta Girê Cûdî ve Girê Bihar Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 6 kez bombalanmıştır.

6 Aralık’ta Çemço, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”